Автор
Woman.bg

Принц Уилям получи нова титла от Елизабет II

След като Меган Маркъл и принц Хари официално се отказаха от кралските си титли и напуснаха кралския двор, за да започнат нов живот в Канада, кралица Елизабет II реши да удостои другия си внук - принц Уилям, с ново звание. Херцогът на Кеймбридж получи титлата Lord High Commissioner (Лорд върховен комисар) към Църквата на Шотландия.

На тази позиция принц Уилям ще бъде официалният представител на монарха пред Църквата на Шотландия. За период от 12 месеца принц Уилям ще извършва определени визити и церемониални задължения. Принцът наследява титлата от Ричард Скот, а преди него постът е бил заеман от принцеса Ан.

Припомняме ви, че след като избухна скандалът с Меган и Хари, кралица Елизабет II даде направи официално изявление внукът ѝ и съпругата му да се отделят от кралското семейство.

View post on Instagram
 

Меган и Хари вече няма да използват кралските си титли и няма да получават финансиране от кралската фамилия. Двойката спира и да представлява кралското семейство по официални събития. По време на разразилия се скандал принц Уилям и Кейт Мидълтън продължиха непоколебимо да изпълняват всички свои задължения като част от кралското семейство.

View post on Instagram
 

Преди дни херцогинята на Кеймбридж прикова погледите по време на прием в Бъкингам. Поводът за приема бе инвестиционен форум, чиято цел е да заздрави търговските връзки между Великобритания и Африка. Принц Уилям пък изнесе емоционална реч, в която обясни, че Африка заема специално място в сърцето му. Английските медии коментират, че Елизабет II е решила да даде на по-големия си внук още една титла, с която идват и повече кралски задължения.

Четете още: Защо Меган и Кейт никога няма да бъдат приятелки