Автор
Woman.bg

Защо Меган и Кейт никога няма да бъдат приятелки

Съпругите на принцовете Уилям и Хари – Кейт и Меган, са толкова характерни, специфични и различни една от друга, че едва ли има шанс тези две височайши дами някога да станат добри приятелки. Като се започне от произхода им, премине се през поведението им и се стигне до любовния им живот, различията между двете са толкова големи, колкото разстоянието от земята до небето.

Да не забравяме, че всяка поява на херцогините се следи със строго внимание и всеки един техен ход бива подлаган на подробно обсъждане и коментари из медийното пространство – с какво са облечени, как се държат, какви емоции издават.


И докато Мидълтън винаги бе и е все така възхвалявана – било то заради избора си на тоалети, осанка, маниери и жестове, то Маркъл се превърна в единствената кралска особа, попаднала под ударите на жестока критика за неща, които почти всички други членове на кралското семейство са правили. Дали пък отговорът на въпроса, свързан с негативното отношение към Меган, не идва от факта, че тя е просто една обикновена чужденка, имала шанса да се озове в двора на кралица Елизабет II? Може би и затова не е учудващ изборът на херцозите на Съсекс да се откажат от титлите си и да се оттеглят от кралските си задължения.

Вижте няколко основни параграфа, по които двете известни етърви се отличават една от друга и сами преценете справедливо ли е отношението към тях:

Да започнем с произхода и семействата на двете кралски особи


Родителите на Кейт Мидълтън - Майкъл Франсис Мидълтън и съпругата му Карол Елизабет Голдсмит

Кейт Мидълтън – любимката на цяла Великобритания, е родена и израснала в Бъркшир, Англия. Тя е най-голямата от трите деца на Майкъл Франсис Мидълтън и съпругата му Карол Елизабет Голдсмит. Когато Кейт се появява на бял свят, майка ѝ е стюардеса, а бащата ѝ е авиодиспечер, който по-късно става пилот от Бритиш Еъруейс. През 1987 г. родителите на Кейт основават фирма за кетъринг — Party Pieces, която се занимава с доставка на храна и украса за партита — бизнес, който ги превръща в милионери. След колежа Кейт учи история на изкуството в университета Сейнт Андрюс в Шотландия – едно от най-престижните образователни заведения на Острова, което е посещавано предимно от деца на заможни бизнесмени и аристократи. Там се запознава с принц Уилям, който по това време учи за магистърска степен в същата специалност.

Меган Маркъл с майка са - Дория Радлан

Меган Маркъл пък има съвсем различно детство. Въпреки че прадедите ѝ са аристократи и във вените ѝ тече синя кръв, никому неизвестната американка води скромен живот, преди да стане известна. Семейството на красавицата не се радва на неограничени финансови възможности като това на Мидълтън. Родителите на Маркъл се развеждат, когато тя е едва на шест. С други думи – Меган е отгледана от майка си, която не може да си позволи да изпрати дъщеря си в скъпоструващите училища, които Кейт посещава.

Кариерата

Да си част от британското кралско семейство сигурно изглежда като сбъдната мечта за мнозина. Истината обаче е, че ролята на съпруга на благородник, особено такъв, който един ден ще бъде крал на Великобритания, носи със себе си не само множество привилегии, но и редица отговорности. Поради това и Кейт Мидълтън няма как да се похвали с особени професионални успехи. Просто ангажиментите, свързани с ролята на лице на фамилията, а и кралският протокол не позволяват на Мидълтън да развие успешна кариера.

От своя страна пък Меган Маркъл може да се похвали с далеч по-успешна кариера. Тя работи като модел и актриса. Популярна е и с участието си в телевизионния хит "Костюмари", но има и роли на големия екран. Смуглата красавица също така подкрепя и различни организации и каузи, включително и такива на УНИЦЕФ. Но след като американката се врече във вечна вярност на своя любим Хари, нейно задължение бе да се откаже от кариерата си, както го повеляват законите на Великобритания.

Любовният живот

Меган и бившият ѝ съпруг - Тревър Енгелсън

Честно казано, за личния живот на Кейт и Уилям, преди двамата да станат двойка, не се знае нищо интригуващо. Нито един от двамата не се е появявал официално с половинка в публичното пространство. Това обаче далеч не важи за принц Хари и Меган Маркъл. И двамата са имали връзки, които открито са демонстрирали пред медиите. През 2011 г. актрисата се омъжи за филмовия продуцент Тревър Енгелсън. Двамата се разделиха две години след сватбата си през август 2013 г., посочвайки като причина "несъвместими различия". Името на Меган е спрягано и с това на голф играча Рори Макирой, въпреки че техните отношения така и не бяха официално потвърдени.

Бременността


Да не пропуснем и периодите на бременност на двете херцогини. Меган често привличаше внимание с навика си да поставя ръце върху коремчето си. Апропо, жест, който не бе никак чужд и на Кейт Мидълтън по време и на трите ѝ бременности. Да припомним, че според кралския протокол това не е позволено, но въпреки това медиите се разтапяха от умиление пред милващата корема си Мидълтън.

Не същото отношение демонстрираха към съпругата на принц Хари. Докато херцогинята поставяше майчински ръка на мястото, където растеше бебето от Хари, те се питаха дали пък това не е преструвка с цел да се набива на очи с факта, че носи в утробата си кралски наследник.

Стилът на обличане



Докато Катрин стриктно спазва кралския протокол и залага на по-сдържани облекла, от които струи елегантност и изящество, бившата американска актриса умишлено залага на далеч по-провокативни визии. На червения килим тя носи дълбоки деколтета и поли с високи цепки – все тоалети, които Кейт няма как и да си помисли да облече. Визиите, които показва на екрана, с кожени поли, подчертаващи фигурата, също са далеч от стайлинга на херцогинята.

И докато Меган демонстрираше висока класа с безумно скъпи тоалети от световни дизайнери, Кейт често се появява с рециклирани и стилно подновени стари тоалети. Въпреки че стилът на обличане на двете дами е коренно различен, кратко проучване сочи, че те са се появявали и с доста сходни ансамбли. Признаваме, че все пак визиите на Меган се открояваха с едно по-закачливо и секси излъчване.

Социалните мрежи

Херцогинята на Кеймбридж няма собствени профили в социални мрежи. Съответно тя не споделя лична информация със света. Всичко, което разбираме за нея, научаваме от новинарските издания или от официалните страници на британската корона. Не така седят нещата обаче с Меган Маркъл. Тя без притеснение надига завесата на личния си живот. Има официални профили в социалните мрежи Instagram и Twitter. Меган използва платформите не само, за да споделя моменти от личния си живот, но и за да обсъжда благотворителни каузи, които подкрепя.

Четете още: Скандалите започнаха: Меган и Хари съдят папараци