Автор
Woman.bg

Сестрата на Джак Никълсън била... истинската му майка

Дълбоко пазена години наред семейна тайна хвърлила в шок Джак Никълсън, когато той бил на 37-годишна възраст.

Заради материал във вестник актьорът научил, че истинската му майка всъщност е неговата сестра. Този интересен детайл от личния живот на титана на американското кино е припомнен на широката общественост в документалния филм на „Арте“, излъчен на 21 юли, 2019 г., „Неочаквано телефонно обаждане“.

Виновник за скандалното разкритие бил журналист от „Тайм магазин“. По повод премиерата на „Китайски квартал“ на Роман Полански той се заел със задачата да напише обширна статия за звездата на филма. По време на проучванията си репортерът достигнал до невероятното откритие, че Джун, сестрата на актьора, всъщност била истинската му майка, а тази, която той наричал „мама“, се оказала негова баба.

Когато се обадил на Никълсън по телефона с молба да му зададе няколко въпроса във връзка с тази история, журналистът не допуснал възможността актьорът изобщо да не знае подобен факт. Така 37-годишният актьор, объркан и невярващ на думите в слушалката, научил за най-голямата тайна, погребана от години от собственото му семейство.

През далечната 1936 г. тогава 17-годишната Джун забременяла от женен мъж. За да избегне семейния срам, тя се договорила с майка си Етел да поеме майчината роля, а тя - тази на сестра на бебето.

Първоначално Джак Никълсън силно се усъмнил в истинността на думите. По това време и майка му, и сестра му вече били починали, а единственият роднина, който би могъл да потвърди историята, била неговата друга „сестра“ – леля му Лорен. Тя така и направила.

„Бих казал, че това беше доста драматично събитие, но не беше това, което бих нарекъл травматично. В крайна сметка, когато разбрах коя е майка ми, бях доста зрял. Всъщност това ми и изясни редица неща. Почувствах се благодарен“, сподели актьорът преди години пред медиите, малко след голямото откритие.

Четете още: Кубрат Пулев вече си има нова любима!