Автор
Ива Петрова

Шаная Туейн призна за сексуално насилие от пастрока си и защо е криела женствеността си (снимки)

Шаная Туейн се появи със смела визия на тазгодишните награди People’s Choice Awards (“Изборът на народа“), на които бе удостоена със статуетка в категорията Музикална икона.

На червения килим кънтри звездата изненада всички със светлорозова коса. На събитието тя се появи в доста екстравагантен тоалет с качулка, наметало и бюстие, декорирани в леопардов принт. Роклята напомняше на тази от знаковия ѝ видеоклип към хита That Don’t Impress Me Much.



Изпълнявайки най-популярните си песни от сцената на наградите, Туейн претърпя няколко трансформации във визията си, като накрая остана с блещукащ гащеризон и дълги ръкавици.

За удостоената чест изпълнителката благодари с думите: „От много ранна възраст се обърнах към писането на песни като форма на бягство от реалността. Това е моето любимо място. Никога не ми е хрумвало колко силни могат да станат текстовете, когато можеш да ги запишеш и споделиш със света. Най-голямата чест е, че хората намериха сила и вдъхновение в моята работа. Обичам ви заради това и ви благодаря“.



Преди броени дни Туейн даде интервю, в което споделя лични и тежки моменти от детството си. Пред The Sunday Times тя разкрива, че е претърпяла сексуално и физическо насилие от страна на пастрока си Джери Туейн. За да се пребори по някакъв начин с травмата, тя се е опитвала да прикрие женствеността си.

„Криех се и приплесквах гърдите си“, признава певицата. „Носех сутиени, които са твърде малки за мен, или носех два. Прикривах, докато не остане нищо момичешко в мен. За да стане по-лесно да остана незабелязана. Защото, о, Боже мой, беше ужасно – не бихте искали да сте момиче в моята къща“, отбелязва тя.



Шаная е на 22 години, когато майка ѝ и вторият ѝ баща загиват. Тя е най-голямото от петте деца и започва да се грижи изцяло за своите братя и сестри, живеещи в бедност. Тогава тя се намира в зората на музикалната си кариера, когато пее в канадски курорт близо до дома им в Тимънс, Онтарио, припомнят от People.

„След това навлизаш в обществото и като момиче се сблъскваш и с обичайните други неприятни неща, а това го засилва“, разказва още тя за травмата си. „Тогава си мислиш: „О, предполагам, че е просто гадно да си момиче и да имаш гърди. Срамувах се, че съм момиче.“



Кънтри изпълнителката обяснява още как кариерата ѝ е сложила допълнителен акцент върху нейната сексуалност. „Внезапно въпросът стана за това какъв ми е проблемът. Знаеш ли, ти си жена и имаш това красиво тяло?“, обяснява още кънтри певицата как кариерата ѝ е сложила допълнителен акцент върху кариерата.

„Това, което беше толкова естествено за другите хора, беше толкова страшно за мен. Чувствах се експлоатирана, но вече нямах избор. Трябваше да играя бляскавата певица, трябваше да нося женствеността си по-открито или по-свободно. И да измисля как няма да бъда опипвана или изнасилена от нечии очи, и да се чувствам толкова унижена.“

Въпреки колебанията Туейн успява да контролира кариерата си, подписвайки с компания в Нашвил, където се запознава с бъдещия си продуцент и първи съпруг Робърт „Мът“ Ланг.

„По времето, когато имах договори за звукозапис, бях от типа жена, която влизайки в стаята, сякаш казва: „Дори не се приближавайте“, споделя още тя пред The Sunday Times. „Беше ясно в езика на тялото ми. И мисля, че може би това, което младите момичета също могат да научат, е да излъчват подобна увереност.“



Миналия месец носителката на „Грами“ отпразнува 25-ата годишнина от албума си Come On Over, включващ хитовете Man! I Feel Like a Woman! и That Don't Impress Me Much, като обяви и новата си музикална колекция и предстоящо турне. Албумът Queen Of Me излиза на 3 февруари 2023 г. и ще съдържа 12 песни.

Четете още: Напусна ни актрисата, участвала в "Бар Наздраве" и "Виж кой говори"