Автор
Ева Григорова

Те знаеха, че той умира от рак: последният ден на Станфорд Блач на снимачната площадка на 'Сексът и градът'

Сара Джесика Паркър проговори за последните дни на снимачната площадка на своя добър приятел Уили Гарсън.

Актьорът почина през септември тази година от рак, а заболяването му бе държано в тайна от публиката. “Знаех, че Уили е болен още преди да започнат снимките. Той ме помоли да го запазя в тайна и аз се съобразих с неговото желание” - казва Сара Джесика Паркър в свое интервю.

View post on Instagram
 

57-годишният Уили Гарсън си отиде от рак на панкреаса, а участието му в сериала в пандемична обстановка изключително много притеснило Сара Джесика Паркър.

“В нашето шоу ваксините са задължителни, но въпреки това в сцените ни има изключително много статисти и имах големи претеснения за това дали Уили ще остане здрав докато снимаме” - споделя актрисата.

“Не можех обаче да споделя това с никого. Просто го следях и по някакъв начин се чувствах отговорна за неговото здраве и за това да се чувства добре на снимачната площадка” - допълва тя.

View post on Instagram
 

“Уили искаше да завърши целия сезон. Той имаше много важна роля, повече отвсякога, за това аз пламенно се надявах да успее.” разкрива Сара която нарече смъртта на добрия си приятел “непреживяема”.

Паркър сподели още, че Гарсън я е помолил да разкрие диагнозата му пред Синтия Никсън и Кристин Дейвис в деня преди снимките на сцената с погребението на Тузаря, който почина изненадващо още в първия епизод на новия сезон. След това актьорът разкрил трагичните новини и на останалите членове на екипа.

View post on Instagram
 

“В един момент всички знаеха, че е болен. Този ден беше изключително мъчителен, да бъдеш във въображаемия свят на загубата на живот и същевременно с това да осъзнаваш, че в реалния свят някой, когото познаваш е болен. Това беше последният ден, в който той работи с нас” - допълва Паркър.

View post on Instagram
 

Гарсън почина в дома си на 21-ви септември и бе самотен баща на осиновения от него 20-годишен Нейтън.