Автор
Антония Дамянова

Той е на 53, а изглежда на 33: Неостаряващият Пол Ръд за тайната на младоликия си вид

Сещате ли се за онзи чаровен актьор, който сте гледали във филми отпреди 20 години и който отново гледахте наскоро в кинолента, направена съвсем неотдавна? Да, да, за същия, който сякаш е застинал във времето и спрял процесите на стареене. Невероятно, нали? Познаваме го от култови комедии като "Баровки" (1995), "Нощ в музея" (2006), "Позабременяла" (2007), "Гаджето на майка ми", "Принц Лавина", от продукциите на Марвел Ант-Мен (2015), "Капитан Америка: Войната на героите" (2016) и др.



Името му е Пол Ръд и ако щете вярвайте, този холивудски симпатяга е на 53 години. И определено напрегнатият график в Холивуд далеч не е повлияло на външния му вид, както на повечето негови колеги, и спокойно може да ви заблуди, че е с цели 20 години по-млад.

След продължителни опити на медиите да разберат тайната му против остаряването, обаятелният актьор най-после открехна завесата по този така вълнуващ простолюдието въпрос.



Оказва се, че оръжието в битката със старостта, което Пол използва, е доста наблизо и лесно достижимо за всеки от нас. И неговото име е... сън.

В интервю за Men's Health Ръд споделя, че се старае редовно да си осигурява по осем часа сън на нощ. Достатъчният и пълноценен сън дава на всеки чудесната възможност не само да изглежда по-млад, но и да се радва на крепко здраве през целия си живот, категоричен е актьорът.

View post on Instagram
 


"Хората постоянно ме молят да им изпратя диетичния си план, да им кажа по колко пъти тренирам и какво пия, дали ям въглехидрати и дали си позволявам вредни храни. Но най-важното нещо от целия ми режим е сънят", подчертава Ръд. Той е убеден, че хората, които спят по-малко от осем часа, само и само да отидат във фитнес залата например, не си правят добра услуга.

Упражненията сутрин са добра тактика за събуждане на тялото, но не и ако се прилагат след непълноценен и кратък сън, предупреждава звездата.



Що се касае до сутрешните навици на актьора, първото, което прави след 8-часовия си сън, е да се наслади на аромата и вкуса на кафето си. Едва след това Ръд отделя време и за своята кардио тренировка. „Правя кардио, преди да хапна. Никога не бих се справил с нещата в Ант-мен, ако не тренирах“, казва той.

По отношение на превъплъщенията му в образите на супергерои Пол споделя, че не това са ролите, за които е мечтаел, но пък признава, че те със сигурност са оказали позитивно влияние върху живота му. Самият той никога не е смятал, че е подходящ за подобен тип роли, но пък когато получил предложение за такава, с вълнение приел предизвикателството.

View post on Instagram
 


По думите му подготовката за ролята на Ант-мен се оказала не толкова лека задача. За да се превъплъти до съвършенство в образа на този супергерой, Ръд трябвало да наеме лични треньори, да включи в тренировъчния си режим силови тренировки и... не на последно място да откаже всякакви захарни изделия. "Научих толкова много за това как тялото ми реагира на храните, както и как щастието влияе на цялостното ми здраве", отбелязва актьорът.

Макар на този етап да си е дал почивка от супергеройските филми, новите правила за поддържане на формата му не са си отишли след края на снимките. Напротив – те са се превърнали в навици и добри помощници на актьора в борбата му с болестите и стареенето. "Сега напълно разбирам, че ако включиш фитнеса в ежедневието си, ще се чувстваш много по-добре", заключава Ръд.

В момента Пол Ръд се снима в сериала Only Murders in the Building, където ще си партнира с Мерил Стрийп, Селена Гомес, Мартин Шорт и Стив Мартин.

Четете още: Памела Андерсън избухна с признание: Най-хубавият ми секс беше с 80-годишен