Автор
Кристина Кирова

Заради Меган: Чарлз бил съкрушен, когато Хари съобщил на света тази новина

Крал Чарлз III бил шокиран и съкрушен, след като Хари му съобщил, че връзката му с Меган Маркъл ще стане публично достояние. Нещо повече - херцогът на Съсекс е казал на баща си, днешният крал на Англия, само 20 минути преди отношенията му с актрисата да бъдат официално потвърдени пред света.

Монархът, който към онзи момент бе принц на Уелс, тогава се е подготвял да се срещне с краля на Бахрейн и е бил на обиколка в малката държава, разположена в близост до западния бряг на Перийския залив. Събитие, което е организирано месеци наред от екипа на Чарлз.

Тогавашният принц на Уелс бил напълно съкрушен от сензационната новина, която Хари и Меган поднесли на света, не само защото актрисата далеч не е мечтаната кралска снаха, но и защото по този начин те са отвлекли вниманието от Чарлз и срещата му с краля на Бахрейн.

Хари е предупредил баща си само 20 минути преди даде официално изявление за връзката си с Меган. И това изглежда е бил първият голям удар на двойката по членове от кралската фамилия - действие, което с годините превърнаха в нещо като хоби.

"Екипът в Кларънс Хаус, който беше прекарал месеци в подготовка на обиколката на принц Чарлз с надеждата, че тя ще бъде отразена значително, беше съкрушен.", казват авторите Омид Скоуби и Каролин Дюран. Това било и първото огромно разочарование на краля от сина му Хари.

Година по-късно, през ноември 2017 г., принцът и Меган обявиха годежа си. И макар Чарлз да е бил обиден заради начина, по който са засенчили ангажимента му в Бахрейн, той все пак заведе Маркъл до олтара на 19-и май 2018 г.

През следващите години отношенията между херцозите на Съсекс с останалите членове на кралската фамилия и най-вече с Чарлз и съпругата му Камила, единствено се влошаваха. Днес предстои Хари да кацне в родния си Лондон и да присъства на коронацията на баща си и мащехата си, след което ще хване първия самолет за САЩ, още след края на официалната част, за да се завърне у дома при Меган и да отпразнуват рождения ден на сина им Арчи.

Четете още: Бащата на Меган със сърцераздирателно признание: Тя ме уби и след това ме оплака