Закуската е най-важното хранене за деня – тя стимулира работата на мозъка ни и ни поддържа в добра форма. Всъщност изследванията показват, че хората, които имат навика да пропускат закуската, са по-пълни от онези, които закусват здравословно.

Независимо дали сме твърде заети или просто не сме гладни, има вкусни начини да спрем вредната практика да не закусваме, пише tia.bg. Една от тези здравословни идеи със сигурност ще може да се впише в начина ни на живот и ще ни помогне да поддържаме добро здраве и завидна фигура.

1. Ако единствената ни опция е да си купим закуска навън

Можем поне да сe въздържим това да е мъфин, геврек или палачинка и да си поръчаме яйчен сандвич. За да си спестим малко калории, можем да пропуснем кашкавала.

2. Ако имаме нужда от нещо, което да ни засити за цялата сутрин

Киселото мляко е подходяща закуска, която ще ни зареди с много енергия, защото съдържа до 18 г протеини в 200 г мляко. Освен това една порция ни доставя само 100 калории и 0 г мазнини. Ако го поръсим с малко бадеми и богати на фибри плодове като пресни круши, киселото мляко ще ни засити за дълго.

3. Ако ни трябва някаква бърза и удобна закуска

Можем да си вземем енергийно блокче, но не какво да е, защото повечето са пълни с мазнини и захар. Десертчетата, комбиниращи плодове, ядки и мюсли са най-добрият избор, защото ни доставят 10 г протеини и 5 г фибри, както и антиоксиданти.

4. Ако никога не огладняваме до обяд

Тялото ни не е свикнало да закусва? Можем да го улесним като изпием едно смути сутринта, за да започнем деня си с витамини и полезни вещества. Препоръчително е вечер да не пием кофеинови напитки, защото това потиска сутрешния апетит.

Очаквайте продължение...