Лятото е най-благоприятният сезон за създаване на здравословни навици в храненето.

Свиквайки да доставяме на организма си полезни и чисти храни, може да разчитаме на нормалното функциониране на всички системи в нашето тяло.

През този сезон природата ни е дарила с богато разнообразие от плодове и зеленчуци, с помощта на които можем да поддържаме стройни фигури.

Другото полезно действие на този начин на хранене е, че може да свърши чудеса с кожата ни. Само след две седмици можем да се радваме на по-чиста кожа без възпаления и петна, пише rozali.com. А ето и режима:

Закуска: Всяка сутрин на гладно се изпива прясно изцеден сок от моркови в съчетание със сок от червено цвекло или ябълки, като морковите са задължителната съставка. Именно тяхното витаминно съдържание ще ни зареди с енергия за страхотен старт на деня. Тридесет минути след изпиване на сока може да пием кафе или чай.

* Около 10:00 часа може да хапнем една порция сурови плодове - кайсии, пъпеш, диня.

Обяд: Салата от домати и краставици подправена със зехтин и 150 гр. обезсолена извара.

* Може да направим междинна закуска в 16:00 ч. от сезонен плод или кисело мляко с пчелен прашец. В чаена чаша кисело мляко слагаме една чаена лъжичка пчелен прашец и лъжичка мед, сместа престоява 2-3 часа в хладилника, разбърква се добре преди консумация. С тази комбинация гоним токсините от тялото и помагаме за разграждане на целулита.

Вечеря: Голяма салата от зеле, подправена с копър и лимон и парче риба на скара или пилешка пържола.

*За междинна закуска може да се ползва и кисело мляко със супена лъжица смляно ленено семе или овесени трици.

*Между храненията изпиваме 1,5 - 2 литра вода.

*За по-голям ефект е нужно да спрем цигарите, да намалим алкохола до минимум и да мислим позитивно.