Автор
Woman.bg

Как да се борим с признаците на остаряването?

Козметичните фирми обръщат най-много внимание на борбата с бръчките. В същото време обаче бръчките не са единственият признак на остаряването на кожата.

Трябва да се борим и с други седем основни признака, които ще ви представим по-долу.

Признак 1. Побеляла или загубила блясъка си коса

Четете още: Деми Мур поддържа косата си с минерална вода

Топмоделът Синди Крауфорд е обяснила на изданието Allure защо изглежда като на 20-30, когато всъщност е на 44 години. Синди никога не се показва пред хора с небоядисана коса! Тя смята, че блестящата коса видимо подмладява жената, докато побелялата или изгубила бляска си коса директно ви „лепва“ няколко години отгоре.

Съвет: не се страхувайте да си боядисате косата! Съвременните бои й придават не само цвят, но и блясък и еластичност, а при това я подхранват. Боядисвайте се веднъж на всеки 3-4 седмици с полуперманентни безамонячни бои. Можете да поддържате оттенъка с боядисващ шампоан 1-2 пъти седмично. При това не е нужно да променяте радикално цвета на косата си - намерете най-близкия оттенък до естествения.

Признак 2. Голям нос

Четете още: Грим съвети за слабо лице от Ким Кардашиян

Знаете ли, че възрастта на една жена често може да се определи по носа й? С възрастта носът се уплътнява и разширява и това е явен признак на остаряването. Но има и добра новина – той лесно може да се скрие. Най-простият начин е с грим. Нанесете по-тъмен фон-дьо-тен отстрани на носа, скривайки разширените ноздри.

Можете да се подложите и на по-сериозни процедури. Един от най-бързите методи за корекция на носа и моделирането му с филъри. Пълнители с хиалуронова киселина се инжектират по ръба на носа, за да стане той по-прав и изтънчен. Ако добавите и минимални дози Ботокс под върха на носа, ще постигнете пълно подмладяване. Инжектирането отнема 10 минути, а ще смъкне от лицето ви няколко години наведнъж.

Признак 3. Увиснала кожа на врата


Четете още: Стегната шия? Ето как!

Това не се случва при всички жени, но при много дами кожата на шията с годините увисва, а самият врат става по-дебел. Това се случва заради деформацията и удебеляването на мускулите. Разбира се най-добре е да поддържате стриктно състоянието на шията – известно е, че мускулите й са пряко свързани с повърхностните лицеви мускули. И ако във врата се случи промяна, тя ще изтегли надолу и мускулите на лицето, а с тях и кожата.

Доктор Фредерик Бранд, дерматолог с офиси в Ню Йорк и Маями, смята, че Ботоксът е най-доброто решение в случая. Той съветва да отпускате мускулите на врата с Ботокс и по този начин да „повдигнете“ леко лицето. Резултатът е нещо като нехирургичен лифтинг. Не забравяйте обаче, че ефектът на Ботокс трае само 3-4 месеца. Ще ви се наложи да се подлагате на процедурата редовно.