Съвсем възможно е да изглеждате много добре само с помощта на няколко основни похвати в грима, които споделя звездната гримьорка Джули.

Първо лицето се измива и почиства. След това се нанася базата. Функцията на базата е да заглади повърхността на кожата и да запълни неравностите й, вследствие, на което фон дьо тена стои по-равномерен, по-траен и по-красив.

Сложете фон дьо тена ако е течен с пръсти, а ако е под формата на стик или кремообразен с гъбка върху цялото лице, около очите и прелейте към шията. Функцията на фон дьо тена е да изравни тена на лицето. Внимавайте ако имате фини линии или бръчици да не натрупвате фон дьо тен или коректор, защото той ще ги подчертае.

Третият продукт, който се нанася е коректора, който трябва да е с 1, 2 тона по-светъл. Той се слага в най-тъмната точка на лицето между носа и окото, в свивките на носа около ноздрите, като може да продължи леко в назолабиалните гънки. Нанасяте и под долната устна в свивката на брадичката, а също и по средата на носа. Това се нарича моделиране на лицето. Коректорът се нанася с леки движения, така че да се прелее с фон дьо тена, но и да си личи, че е по-светъл.

Последната стъпка - с голяма мека четка се нанася прахообразната пудра. Нейната функция е да фиксира фон дьо тена и коректора и благодарение на това да получим копринен завършек на кожата.

За лятната ви нежна визия наблегнете на гланца с огледален блясък и дори с частици брокат, които да привличат погледа.

За очите използвайте цветове като шампанско, прасковено, розово и отново да наблягате на перлените нюанси. Многото спирала на горните и долните мигли е задължителна! Веждите може леко да се запълнят с малко цвят и да се разрешат.

Избягват се тъмни нюанси и силно покривни продукти. Основно се набляга на силата на спиралата и на силата на блясъка на гланца.

Този грим е подходящ за ежедневието, защото е свеж, приятен и ненатрапчив.