Автор
Woman.bg

Най-впечатляващите превъплъщения в киното - II част

Вижте първата част тук!

Рене Зелуегер в "Дневникът на Бриджит Джоунс"

Звезди, които изглеждат точно като майките си

За ролята си на необвързаната и пленително невротична лондончанка Бриджит Джоунс крехката и изящна Рене трябваше да надебелее с цели 15 килограма. За да постигне това, тя закусва биг мак с голяма порция пържени картофи и голям млечен коктейл. Обядва 20 понички с фъстъчено масло, пица, чипс и отново млечен коктейл, а вечерята й включва спагети с месо и пържени картофи. Между всичко това актрисата се тъпче с шоколадови десертчета и газирани напитки.

Но усилията явно си заслужават, защото филмът се превръща в истински хит, а изпълнението на Рене й донася не само номинации за "Златен глобус" и "Оскар", но и любовта на киноманите по света.

Марая Кери в "Прешъс"

8 звезди, които признават, че са си правили пластични операции

И докато едни трябва драстично да надебелеят, то други като певицата Марая Кери трябва да се откажат от имиджа си на секси дива, за да влезнат в образ.

За ролята си в продукцията Прешъс от 2009 година Марая, известна с женствения си стил и любовта си към аксесоарите и бижута с пищен дизайн, е принудена изцяло да загърби досегашния си стайлинг, за да се превъплъти в невзрачна социална работничка.

Певицата не само се появява на големия екран облечена като лека и без капка грим, но и с мустачки върху горната устна.

Изпълнителката споделя, че трансформацията й била толкова голяма, че първоначално много от колегите й и статистите на снимачната площадка не я познали.

Къртис Джаксън във "Всичко се разпада"

Модната еволюция на звездите

Рапърът 50 Cent, чието истинско име е Къртис Джаксън, може и да не е считан за един от най-талантливите актьори, но не може да му се отрече, че е отдаден на киното и готов на жертви за да влезе в образ.

Доказателството за нашето твърдение е ролята на изпълнителя в драмата Всичко се разпада. За да се превъплъти в образа на болен от рак футболист във въпросната лента на режисьора Марио ван Пийбълс, 50 Cent сваля цели 25 килограма и наистина заприличва на човек на ръба на живота.

За да смъкне толкова килограми, мускулестият рапър се подлога на строга течна диета и тренира по 3 часа във фитнеса всеки ден.

Крисчън Бейл в "Машинистът"

Как се променят звездите с възрастта

През 2004 година за ролята на работник, страдащ от безсъние, който не е заспивал в продължение на година, Крисчън Бейл отслабва повече от 27 килограма и по време на снимките на лента тежи едва 55 килограма. Физиката му е толкова плашещо слаба, че екипът на продукцията се замисля дали да не премахне сцени, в които актьора трябва да тича, защото не са сигурни, дали той ще издържи на физическото натоварване.

За да отслабне толкова много и то само за шест месеца, Бейл минава на "диета", която за цял ден включва само вода, една ябълка, едно кафе, цигари и "дежурната чаша уиски", разкрива тогавашният му асистент.

След претърпяната метаморфоза пък актьорът трябва да възстанови килограмите си и да извае мускули само за шест месеца за снимките на "Батман: В Началото". Той постига това чрез протеинова диета, тежки тренировки, силови упражнения и такива за развитие на подвижността.