Омега-3 мастни киселини, които се съдържат в най-голямо количество в морските риби от северните морета – сьомга, скумрия, тон, както и в някои видове ядки, особено орехите и лененото семе, заставят стомаха и червата да функционират така, че да активизират имунната система.
Учени от френския Национален изследователски институт по селско стопанство са установили, че когато бременните употребяват храни с повече Омега-3, това прави стомаха на бъдещото дете по-активен. По този начин през него преминават в кръвта на плода повече активни вещества и полезни бактерии и съответно имунната система произвежда повече антитела.
Ръководителят на екипа д-р Гаел Будри, цитиран от АМИ-ТАСС, счита, че заради това си полезно въздействие върху детската имунна система, благодарение на Омега-3 децата боледуват по-рядко, пишат от zdrave.bg
Свързани новини
Последно от woman.bg