В поредица от материали ви разказваме за най-добрите плажове на Европа.

Започнахме с Майорка, продължихме с Лазурния бряг, Черна гора и Мадейра, Сицилия а днес продължаваме с Монако.

Монако – яхти, Формула 1 и казина

Лазурните крайбрежни води са изпъстрени със снежнобели яхти (тук заможните граждани са често срещано явление), едри сити чайки се навъртат пред кралския дворец, а вие се разхождате по сенчестите алеи и се наслаждавате на гледките... Монако е миниатюрно кралство с площ от 2 квадратни километра. Но въпреки че е толкова миниатюрно, тук има какво да се види.

Монте Карло е град, създаден изцяло и единствено за развлечения. Парковете, ресторантите, кафенетата и баровете са оставили място и за нещо не по-малко важно – казината! Мислейки за Монако първо се сещате за две неща – казина и автомобилни ралита. Купата Формула 1 Монако Гран При събира огромни тълпи от зрители, а спортните коли минават в непосредствена близост до публиката. За пълен разкош можете да си наемете стая с балкон близо до трасето. Имайте предвид обаче, че това може да ви струва няколко хиляди евро! Може би ще ви е по-лесно да си потърсите работа там...

Пред кралския дворец ще видите смените на почетния караул. Други забележителности са океанографският музей на Жак Ив Кусто и операта на Монте Карло. Но най-много удоволствие ще ви достави просто безпосочната разходка из града натам, накъдето ви видят очите. Ще намерите паркове с чудновати растения, японска градина с камъни и цветя, улици, застроени с разкошни вили... Не забравяйте да пробвате и местния сладолед!



Монако е миниатюрно кралство с площ от 2 квадратни километра. Но въпреки това, тук има какво да се види.