Днес ще ви предложим една рецепта за свежа пролетна салата с ягоди, рукола и ядки, която ще ви зареди с енергия и витамини.
Необходими продукти:
200 гр. пресни ягоди
2 шепи рукола
50 гр. орехови ядки
25 гр. филирани бадеми
2 лъжи мед
зехтин
балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Измийте руколата и я разпределете в една голяма чиния. Измийте и нарежете ягодите на парченца и ги разпръснете върху руколата.
Начупете ядките и ги запечете за 2-3 минути в тиган и ги поръсете върху руколата заедно с бадемите.
Смесете двете лъжици мед с оцета и после прибавете малко зехтин. Полейте салатата с дресинга и добавете малко сол.
Четете още: Лек, здравословен и вкусен веган обяд