Автор
Woman.bg

С колко точно грим ви харесва половинката ви?

Днес попаднахме на един много интересен експеримент на журналистката Анабел Венинг от "Дейли мейл".

Сигурно всички се чудите с колко точно грим ви харесва половинката ви или пък какъв макиаж да подберете за първа среща. Много мъже споделят, че им допада по-скоро естествената визия, отколкото силният грим.

След като Анабел прочела изследване, според което една трета от дамите признават, че сутрин стават по-рано от леглото, за да се гримират, а други пък признават, че не махат макиажа си преди лягане, за да не види естествената им визия мъжът до тях, репортерката запретнала ръкави и решила да направи свой собствен експеримент. Тя наела професионална гримьорка, която я гримирала по шест различни начина и помолила съпруга си да коментира визиите.

Разбира се, всичко което ще прочетете по-долу е резултат на субективна преценка, но сме сигурни, че ще ви накара да се замислите.

Без грим

Мнението на Анабел: Тази визия ме кара да се чувствам гола и уязвима. Така ме виждат само съпругът и децата ми. Никога не ходя без грим на работа. Ако имах нова връзка, определено щях да ставам по-рано, за да се пооправя. Със съпруга си, просто се надявам, че любовта е сляпа или поне късогледа. На 39 г. и имам доста бръчки.

Мнението на съпруга й Гай: Това е лицето, което познавам и обичам. Анабел непрекъснато се оплаква, че има лоша кожа, но аз не виждам нищо нередно с нея. Що се отнася до бръчките, не ги забелязвам, освен ако не е много изморена. Честно казано, не мисля, че тя има нужда от много грим, защото притежава естествена красота.

Грим "без грим"

Мнението на Анабел: Така е доста по-добре! Харесвам се много повече с цвят по лицето си. Имам малко фон дьо тен, руж на бузите, спирала и вазелин на устните.

Така изглеждам приветливо, без да прекалявам. Страхотна визия за офиса или обяд с приятелки.

Мнението на съпруга й: Това е много умно решение, защото за невъоръженото мъжко око изглежда, че Анабел няма никакъв грим. Но разликите са видими като сравним снимките преди и след.

За ежедневието, това е страхотна визия. Хубава и естествена.

Бляскав грим

Мнението на Анабел: Тази визия отне доста повече време. Добавихме бронзираща пудра и руж.

Очната линия ми се стори доста трудна за поставяне и не съм сигурна, че бих се справила сама. Тази визия определено е по-бляскава, но с нея нямам самочувствие, тъй като не мисля, че ми отива.

Мнението на съпруга й: Много ми харесва. Много би ми допаднало Анабел да е с тази визия, когато излизаме вечер. Обикновено тя избира по-естествена визия и си слага грима в колата, предполагам, че не би могла да постигне този грим, нанасяйки го в огледалото за обратно виждане.

Страстна визия

Мнението на Анабел: Тук разликата е в молива, който гримьорката добави под очите ми. Освен това постави втори чифт изкуствени мигли, както и по-светла бронзираща пудра под очите ми и в центъра на носа ми, по този начин лицето ми се озари. Освен това постави и няколко бронзиращи отенъци по скулите ми, които очертаха по-добре контура на лицето ми.

Това е визия, която бих пресъздала за много специално парти. Кара ме да се чувствам забавна и бляскава.

Гримът отне половин час и десет продукта.

Мнението на съпруга й: Страхотен грим. Наистина много добър. Честно казано почувствах как колената ми се подкосяват. Мисля, че подчерта нейната забавна и парти страна. Този грим определено е фаворитът ми.

Грим за червения килим

Мнението на Анабел: Както всяка холивудска звезда знае, червеният килим няма как да мине без червено червило.

Този път не наблегнахме на очите, а на устните. Честно казано се чувствам по-скоро страховита, отколкото звездна.

Мнението на съпруга й: Като цяло ми харесва, но не колкото по-горната визия. Доста далеч е от Анабел. Винаги съм бил фен на червеното червило, но сега си давам сметка, че прави устните й да изглеждат по-тънки.

Лейди вамп

Мнението на Анабел: За тази визия подбрахме по-тъмен нюанс на червилото. Очите са с опушен ефект.

По-тъмното червило пасва по-добре на цвета на косата ми и прави устните ми по-плътни.

Невероятно е как гримът може да промени, не само лицето ти, но и цялостното ти чувство за себе си. Чувствам се сякаш съм подготвена за скъпарски ресторанти.

Чувствам се и смела и романтична, бих избрала тази визия за вечеря със съпруга ми.

Като цяло предпочитам грим, който акцентира върху очите, а не върху устните ми.

Мнението на съпруга й: Не съм сигурен, че този грим отива на Анабел. Харесват ми очите, но устата е твърде натрапчива. Освен това ми се струва, че тя се чувства леко неудобно.