Ако се чудите дали някоя жена търси любов, отговорът може да се крие в облеклото й.

Канадско изследване установи, че жените излъчват сигнали за вътрешното състояние на тялото си с начина, по който се обличат, а червеното означава "Искам секс". Учените установили, че представителките на нежния пол носят червено или розово, когато са в овулация, времето в месеца, когато са най-плодовити, в опит да привлекат мъж.

Изследователите от университета на Британска Колумбия в Канада изследвали 124 жени, като ги попитали за цвета на дрехите им и колко дни са минали от последния им месечен цикъл. Те установили, че жените с най-висока вероятност от забременяване били много по-склонни да носят червени или розови блузи в сравнение с жените с по-малка вероятност от забременяване.

Четете още: Пълните хора се развеждат по-рядко

Оказало се също така, че дамите, които се обличат в червено или розово, е три пъти по-вероятно да са в пика на плодовитостта си в сравнение с жените, които предпочитат други цветове. Предпочитанието на представителките на нежния пол към червеното в определени дни от месеца не е случайно. Изследване на сайта за запознанства OkCupid установи, че жените, които са облечени в червено на профилната си снимка в сайтове за запознанства, получавали повече съобщения и предложения за срещи от дамите с друг цвят на дрехите си.

Проучване на университета в Южен Бретан, Франция, подкрепя откритието на сайта за запознанства. Учените помолили 64 жени дигитално да променят цвета на тениската си на профилните си снимки на всеки две седмици в продължение на една година. Те установили, че червените тениски получили 21% от съобщенията спрямо между 14% и 16% от съобщенията, когато дамите носели черно, бяло, синьо, жълто или зелено.

Изследователи от университета в Рочестър,щата Ню Йорк също открили, че мъжете е по-вероятно да сметнат една жена за привлекателна, по-вероятно е да я поканят на среща и дори да похарчат повече пари, ако тя е облечена в червено.

Четете още: 10 правила за секса с нов партньор