Автор
Woman.bg

5 вдъхновяващи филма, които да гледате в новогодишната нощ

Новогодишната нощ, която предстои, няма да бъде като никоя друга, която сме посрещали - празненствата ще бъдат по-малки и задушевни, а голяма част от хората ще я прекарат вкъщи.

Ако ще посрещате Новата година в компанията на домашния уют, ви предлагаме няколко великолепни празнични заглавия, които си заслужава да гледате!

"Лешникотрошачката и четирите кралства"

Режисьори: Ласе Халстрьом, Джо Джонстън
Актьори: Макензи Фой, Кийра Найтли, Морган Фрийман, Хелън Мирън, Мисти Копеланд, Лил Бък

Филмът е вдъхновен от класическата приказка "Лешникотрошачката" на пруския автор Ернст Теодор Амадеус Хофман от 1816 г. и от великолепния балет на Чайковски. Едно момиче е пренесено в магическия свят на джинджифилови войници и армия от мишки. Един ключ отключва вратата към хиляди тайни... Тази Коледа не е същата за Клара (Макензи Фой), тъй като светлият празничен дух е помрачен от загубата на майка й. Тя е оставила в наследство тайнствена кутия за скъпата си дъщеря. Мислите на Клара са изцяло обзети от желанието да разкрие тайната и да разбере посланието, заключено вътре. Пътят ѝ обаче е осеян със сложни препятствия и зложелатели, готови да превърнат борбата й за баланс в този несправедлив свят в жестока битка със злото. Ще се изгуби ли Клара в мистерията и атмосферата на скритите светове или ще успее да я овладее...

"Здравей, татко, Нова година!"

Режисьор: Шон Андерс
Актьори: Мел Гибсън, Уил Феръл, Алесандра Амброзио

Двама бащи, които са напълно противоположни натури, се състезават кой от тях да организира Коледа по най-добрия начин. До момента, в който пристигането на техните бащи – дядовците на момчетата бележи пълен обрат. В резултат на това празникът се превръща в същинско предизвикателство и незабравими забавни ситуации.

"Четири Коледи"

Режисьор: Сет Гордън
Актьори: Винс Вон, Рийз Уидърспуун, Робърт Дювал, Джон Фавро, Тим Макгроу, Джон Войт, Сиси Спейсък

Кейт /Рийз Уидърспуун/ и Брад /Винс Вон/ току-що са се оженили, но идва Коледа. Коледата е светлина, надежда и радост. Двойката обаче определено има проблем. Родителите на Кейт и Брад са разведени и всеки от тях създава второ семейство. Така къщите, които трябва да посетят на 25 декември, стават осем. Младоженците трябва да направят невъзможното, за да поздравят всички за едно денонощие.

"Новогодишна нощ"

Режисьор: Гари Маршал
Актьори: Холи Бери, Джон Бон Джоуви, Сара Джесика Паркър, Аштън Кътчър, Джон Бон Джоуви, Мишел Пфайпфър

"Новогодишна нощ" е един от онези изпълнени с топлина и любов празнични филми, събрал на едно място цяло съзвездие любими актьрои. Филмът ни представя майсторска плетеница от различни истории, обединени от напоения с шампанско и любов момент, когато старата година отстъпва място на новата. Сценарият трудно подлежи на преразказ, защото централните персонажи са двуцифрено число. Клер (Хилари Суонк) е твърде заета с организирането на грандиозния купон на Times Square, за да се зарадва подобаващо на празника, и къса нервите на подчинените си. Междувременно Лора (Катрин Хейгъл) работи с видима неприязън по подготовката на празничния рок концерт на бившето си гадже Дженсън (Бон Джоуви), докато една от неговите бек вокалистки (Лея Мишел) се оказва заклещена в асансьор с кисел младеж (Аштън Къчър), упорито отказващ да празнува. В близката болница бременната в девети месец Тес (Джесика Бийл) е твърдо решена да роди първото дете за 2012 г. и така да спечели 25 хиляди долара, а смъртно болен пациент (Робърт де Ниро) се опитва да убеди една от сестрите (Хали Бери) да го отведе на покрива, за да гледа предстоящото шоу. В същото време застаряващата красавица Ингрид (Мишел Пфайфър) иска да изпълни обещанията, които е дала пред себе си миналата година и се възползва от ентусиазиран тийнейджър (Зак Ефрон), достатъчно млад, за да ѝ бъде син. Всички тези истории ще намерят пресечната си точка на Times Square, като междувременно ни очакват много романтика, малко сълзи и дори един-два неочаквани обрата.

"Семеен човек"

Режисьор: Брет Ратнър
Актьори: Никълъс Кейдж, Теа Леони

„Семеен човек“ е романтична комедия, която стопля с приятни послания и действа релаксиращо, ако искате да прекарате два часа с любимия човек. Никълъс Кейдж и Теа Леони играят чудесно. Филмът е едно вълнуващо и чистосърдечно напомняне за стойността на семейните ценности, за избора, който правим, за нещота, които биха се случили, ако бяхме взели друго решение.

Четете още: 10 филма, без които Коледа няма да е същата