На фаталния 13 януари Александра Сърчаджиева се върна отново на работа, след като на 8 януари погреба съпруга си Иван Ласкин. Актрисата имаше само четири дни между опелото в църквата „Свети Седмочисленици” и връщането си в театъра в постановката „Терапевти”, които използвала, за да прекара максимално много време с дъщеря си. Алекс обаче категорично отхвърлила предложенията на колеги и шефа си Калин Сърменов да излезе в отпуск и като дисциплиниран артист се появила час преди представлението на 13 януари.

Още на другия ден тя игра и в друга постановка „За какво ви е Дон Кихот?”, която усилено репетираше, докато Ласкин влизаше и излизаше от болница в болница. Зрителите бясно изкупуват билетите за спектаклите с участието на младата вдовица, като търсенето може да се сравни само с това за „Скакалци”, в които участва неостаряващата Стоянка Мутафова.


Колегите на Сърчаджиева умишлено не говорят пред нея за наскоро сполетяла я трагедия, защото Алекс изглежда твърде измъчена и все още много тъжна. Криела торбичките под очите си с лек грим, но повече се притеснявала за състоянието на дъщеря си, която е в трети клас на еврейското училище. Хлапето е изключително дисциплинирано и възпитано, но е в шок след загубата. Затова Сърчаджиева търсела спасение от мъката в работата и нямала търпение да излезе пред публика.

Четете още: Йоана Буковска: Две слънца ме чакат вкъщи