Ето го първия трейлър на предисторията на 'Игра на тронове' (видео)

HBO пусна първия трейлър на дългоочакваната предистория на "Игра на тронове" (Game of thrones) - "Домът на дракона" (House of the Dragon).

Действието в сериара се развива 200 години преди събитията в "Игра на тронове". Видеоклипът вече може да бъде видян във видеохостинга YouTube.

Предстоящият сериал е базиран на романа „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин. Фокусът е насочен към династията Таргариен, във времената, когато предците на Денерис са владеели Вестерос. В сериала участват Ема Д’Арси (Wanderlust) и Мат Смит (The Crown, Dr. Who) в ролите на принцеса Ренира Таргариен и нейния чичо Деймон.

Премиерата на сериала е предвидена за пролетта на 2022 г. по HBO. Точната дата на излизане на проекта към момнта все още не е известна.

Стартът на снимките за "Домът на дракона" стана известен на 27 април тази година.

Лорд Корлис Веларион – “Морския змей” – също ще се появи в предстоящия House of the Dragon, където ще бъде изигран от актьора Стийв Тусaнт (“Принцът на Персия”).

Веларион е съпруг на принцеса Ренис Таргариен, слави се като най-добрият мореплавател на Седемте кралства, горд, арогантен и безкрайно амбициозен, “доказал своята доблест по време на война и своята мъдрост във времена на мир”.

Описанието на HBO го представя като човек, който превръща дома си във властови център, който е дори по-богат от Ланистър и притежава най-големия флот в света. От снимките на Корлис Веларион може да се предположи, че действието ще се развива на остров Дрифтмарк, разположен западно от “Драконов камък” на рода Таргариен. Съдбите на двете фамилии се преплитат често в историята.

Актьорът Рис Иванс влиза в ролята на Ото Хайтауър – ръка на крал Визерис I, a Оливия Кук ще се преобрази на красивата му дъщеря Алисент.

Тя е втората съпруга на краля и разполага не само с благородство, но и с отлични политически умения. Ото служи лоялно на краля и смята, че най-голямата опасност за бъдещето на владението е претенцията на Деймон за наследник на трона.

View post on Instagram
 

Четете още: Звезда от 'Игра на калмари' е новото лице на Louis Vuitton