Автор
Люблена Папазова

Най-секси пианистката в света идва в България

Световноизвестната пианистка Лола Астанова ще се срещне за първи път с българските си фенове. Носителката на награди „Еми“, „Грами“, както и на редица други музикални отличия, ще завладее публиката с въздействащ и дълбоко емоционален стил, безпогрешна техника, силно женско присъствие и уникален усет към модата, който се превръща в нейна запазена марка. С над 1 милион последователи в Инстаграм и над 300 милиона гледания в социалните мрежи, тя става най-търсеният пианист в света.

Това я прави интернет сензация и ѝ отрежда място на множество престижни събития, където свири като специален гост. Едно от тях е благотворително събитие в Карнеги Хол, оглавявано от Доналд Тръмп. Кариерата я среща с редица знаменитости. Тя има честта да работи с музикалния продуцент Дейвид Фостър и Андреа Бочели, с когото създават краткия документален филм „The Journey to the Theatre of Silence“.

Талантливата и привлекателна Лола Астанова започва музикалното си пътешествие, когато е едва на 6 години. Тя бързо усеща, че това е нейното призвание и до ден днешен не спира да развива уменията си.

Тя впечатлява не само със своя прочит на класически произведения на Шопен, Лист и Рахманинов, но и с аранжиментите на хитове като „Don't Stop the Music“ на Риана и „We Are the Champions“ на Куин. Какви музикални изненади ще поднесе в България стихията, наречена Лола Астанова, ще разберем след броени седмици в Пловдив (30 май) и София (6 юни).