Не се сърди, не се сърди. Винаги си бил дете голямо... Поклон, Ваня! (Видео)

Отиде си на този ден, точно преди година... Вечно усмихнатата дама с ангелски глас, който предаваше едни от най-красивите текстове, най-нежният тембър, чиято сила караше всички да замълчат и единствено да слушат и да му се любуват. Усмивката ѝ, лекотата с която успяваше да развълнува всеки слушател и неповторимата ѝ харизма. Тях никога няма да забравим.

Днес, в памет на Ваня Костова, ще си припомним някои от най-докосващите песни, които ще продължават да звучат и във вечността:

"Обич"

Звездата на Ваня Костова изгря с участието ѝ в група "Тоника СВ". И въпреки драматичното ѝ напускане на формацията, песните които е изпълнила като част от групата, винаги ще останат едни от най-любимите ни. Една от тях е "Обич", написана през далечната 1985 г.

"Искам тази нощ нещо да ти кажа"

Една от най-красивите песни, които Ваня Костова издаде след старта на соловата си кариера. Нежна, лирична и с дълбоко послание...

"Звезда"

Изпълнението на "Звезда" датира от 1987 г. Тогава Ваня изпява песента, написана от основателя на Тоника СВ - Стефан Диомов, по случай новогодишната програма "Танц експрес '87".

"За старата любов"

"За старата любов" е песен, емблематична в кариерата на Ваня Костова. Споделяме ви изпълнение в дует със сина ѝ Боян Михайлов от 2010 г.

"Молитва"

Красива песен, която се превърна в един от най-големите хитове, изпълнени от Ваня Костова.

"Море от нежност"

"Море от нежност" - трите думи, които описват най-добре творчеството на Ваня и уникалния ѝ подход към музиката. Неповторима песен!

"Къде си"

Красива композиция, дело на Стефан Диомов, който остана един от най-големите поддръжници в музиката на Ваня до последния ѝ миг. Текстът е дело на Павел Матев. Предлагаме ви спиращо дъха изпълнение от 2004 г.

"Здравей, как си, приятелко"

Емблематична песен не само за Тоника СВ, не само в кариерата на Ваня Костова, но и за историята на българската музика.

"Приятели"

Няма как да не се усмихнете, щом чуете тази песен. Ваня винаги се усмихваше от сърце на сцената, нека да я запомним така.

"Вместо сбогом"

Ваня Костова умееше с красота, нежност и финес да предаде и най-тъжните послания в песните си. Пример за това е "Вместо сбогом", по музика на Йосиф Цанков и текст на Захари Петров.

Сбогом, Ваня Костова! Аплодисментите за теб никога няма да стихнат.

Четете още: Синът на Ваня Костова: Нима ще ме оставиш, мамо?