Автор
Woman.bg

Роби Уилямс: Ако ще променяш света, нека любовта е твоята движеща сила

На днешната дата преди 50 години се ражда хулиганът на британския поп, както го нарича пресата – Роби Уилямс.

Добива световна популярност, още преди да навърши 18 благодарение на участието си в момчешката група Take That. Талантлив и с бурен характер, той веднага се откроява от другите членове на бандата и бързо се превръща в любимец на публиката. Дамите са влюбени в него и плакати като "Роби, искаме те гол" и "Роби, обичаме те" са задължително присъствие на концертите на групата.

Правопропорционално с успехите му се задълбочават и проблемите му с алкохола и наркотиците.

През 1995 г. решава да напусне групата и да започне соло кариера. На следващата година издава първата си самостоятелна песен Freedom. Въпреки че песента има успех, самостоятелната му кариера набира сила едва с песента Angels. Тя достига първо място в класациите на много страни, но трудно пробива във Великобритания. Роби Уилямс оглавява британските класации с песента Millennium едва през септември 1998 г. От този момент кариерата му набира скорост и той става звезда в Обединеното кралство с поредица от хитове.

Първите седем албума на Уилямс оглавяват британските класации. В световен мащаб той продава над 77 милиона албума, което го прави един от най-добре продаваните артисти на всички времена.

А след като само за един ден се продават повече от милион и половина билета за турнето му Close Encounters, той е вписан в книгата на Рекордите на Гинес.

В САЩ успехите му обаче така и не достигат тези величини, но пък за сметка на това във Великобритания има седем сингъла, които стават №1 и над 20, които се нареждат в топ 10 на чартовете. Освен това е и рекордьор със спечелени 17 награди "Брит".

През 2004 г. е избран за най-великия музикант на 90-те години и името му е вписано в Британската зала на славата.

 

Към днешна дата той е преодолял проблемите си с наркотиците и алкохола, заради които често влизаше в клиники. Зад гърба си остава и бурния любовен живот и в момента е щастливо женен за Айда Фийлд и горд татко на три дечица.

Роби и Айда имат дъщеря Теодора и син Чарлтън Валънтайн. А преди година посрещнаха на бял свят още едно бебче - момиченце на име Колет. То се роди от сурогатна майка.

Дълго време пазихме една много специална тайна. С радост искаме да споделим с вас новината, че си имаме момиченце. Добре дошла на този свят Колет (Коко) Жозефин Уилямс“, сподели малко след раждането на дъщеря си самата Айда.

Както споменахме Роби вече е обърнал гръб на алкохола и опиятите, но това не значи, че все още не демонстрира скандално поведение, което често го изстрелва на първите страници на ежедневниците. Както се случи преди месеци по време на Мондиал 2018.

Тогава по време на едно от изпълненията си Роби показа среден пръст пред камерата, която го снимаше в близък план. Разбира се, това предизвика коментари от фенове и журналисти. Въпреки че се появиха много спекулации за това към кого е насочен този жест, всъщност се оказа, че той е за онези, които го обвиниха, че се е продал

Ето и няколко негови мисли, които заслужават внимание:

"Не съм си губил ума, той ми бе даден, за да го раздам".

"Ако възнамеряваш да промениш света, нека любовта е твоята движеща сила".

"Не съм толкова лош, колкото хората си мислят. Но не съм и толкова добър, колкото ми се иска".

"Не искате истината. Истината е скучна".

"Ада го няма, раят е тук. А ти няма от какво да се притесняваш".

"Имам зависимост към много неща и така се случи, че славата е едно от тях."

Коко Шанел: Жената трябва да бъде две неща: стилна и зашеметяваща
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Коко Шанел: Жената трябва да бъде две неща: стилна и зашеметяваща

Автор Антония Михайлова