Сара Джесика Паркър се превърна в един от любимите модели на подражание за хиляди жени по света с ролята си на Кари Брадшоу в „Сексът и градът”.

Сериалът, който я направи толкова популярна, промени възгледите за модата, секса, любовта и изобщо за живота, на няколко поколения дами.

Гардеробът на актрисата е не по-малко забележителен от този на героинята й, но пък домът й със сигурност е много по-интересен.

Сара Джесика и съпругът й, Матю Бродерик, всъщност имат няколко имота, а къщата им в Бриджхемптън, щата Ню Йорк, е може би най-значимият от тях.

Той представлява типична американска ферма от 19-и век, снабдена обаче с всички съвременни удобства.

Цялостният стил на интериора е изключителен – представлява смесица от оригинални антики, евтини попадения в магазини за преоценени стоки, класически покупки от IKEA, както и мебели, направени по поръчка.

Сградата има огромна покрита веранда, която гледа към двора и разполага с няколко спални, дневни помещения и добре оборудвана кухня.

В трапезарията може да се види колекция от винтидж столове, боядисани с черна матираща боя. Масата е дизайн на Ерик Хюз – близък приятел на Паркър, помогнал й за цялостното обзавеждане на къщата.

Полилеят в трапезарията има антикварна стойност – той е египетски и стъклените чашки за него са ръчна изработка.

В семейната спалня също има едва доловима еклектика. Леглото с дървена табла, както и фотьойлът, тапициран с китайска коприна, са винтидж находки от пазар, наподобяващ родните „битаци”.

Бюрото с огледало и стъклени елементи е от 1940 година и е от скъп магазин за антики.

Завесите и спалните комплекти пък са от колекция на IKEA, включително и в стаята за гости, потопена в ярко червено и бяло.

Една от баните е в наситен син цвят, контрастиращ с традизионно белите стени. Ярки цветове и шарки има и в дневните помещения.

Към хола има типичен овал, в който светлината прониква необезпокоявано през големите прозорци.