Дария Жукова, или на галено Даша, трудно може да се опише с няколко думи.

Чаровната рускиня, която е само на 28, преди по-малко от 2 месеца роди син на милиардера Роман Абрамович, който се радва на шестото си дете.

Самата Дария е дъщеря на друг руски олигарх, но е израснала на доста по-топли места, далеч от родината си – в Тексас и в Калифорния, САЩ.

Тя обаче не е от типичните жени на свръх богати мъже, които не спират да демонстрират благосъстоянието на любимите си мъже, но без капчица стил.

Жукова е известна с това, че има собствен почерк във визията си. Освен това е страстен почитател на изкуството във всичките му форми, и особено на най-модерните му представители.

През миналата година тя стана главен редактор на британското модно списание Pop, а след края на лятото отвори и собствена галерия за съвременно изкуство в Москва.

Сега обаче Даша още веднъж демонстрира перфектния си вкус, закупувайки нова къща отвъд Океана.

За „скромната“ сума от 19,5 милиона долара ослепителната брюнетка се сдоби с прекрасен имот в Лос Анджелис, който се намира в един от най-престижните райони на града – Холивуд Хилс.

Жукова притежава още няколко имота, при това в най-скъпите градове на Европа – Лондон и Москва, както и един на карибския остров Сейнт Барт, купен преди по-малко от година за рекордната сума от почти 90 милиона долара.

Изглежда рускинята има добре развит търговски нюх, а може би и дарба в преговорите, тъй като в крайна сметка тя е платила почти милион долара по-малко от исканата сума за имота в Ел Ей.

Къщата е построена съвсем наскоро – през 2005-а, и е в типичния стил, характерен за областта Тоскана в Италия.

Разполага с 6 спални, 8 бани, зала за билярд, домашен кино салон, открит басейн и собствена винарска изба с богата селекция от гроздови напитки от цял свят, разположени на над 4000 квадратни метра площ.

Интериорът на дома е доста еклектичен, смесвайки съвсем небрежно класически средиземноморски елементи с дискретен поп-арт и модерно изкуство.

Масивно дърво и копринени тапицерии си съжителстват с разчупени осветителни тела, цветни детайли и много цветя.