Бързаме да уточним, че не сме големи фенове на католическия празник Свети Валентин.

Цялата захарно-балонена-червена история около този празник ни се струва твърде изкуствен начин да покажеш любовта си на някого.

Нооо (винаги има едно „но”), нищо не пречи да отпразнувате чувствата си към гаджето си или пък към най-близките си приятели с празнично меню.

Точно това ще ви предложим в следващите няколко дни – вкусни идеи за един по-романтичен уикенд.

Започваме със салатата, която заслужава домашно направен дресинг.

Ето и необходимите продукти за дресинга:

60 милилитра кисело мляко
1 супена лъжица прясно изстискан лимонов сок
2 супени лъжици прясно мляко
1 чаена лъжичка микс от градински подправки по ваш избор (чубрица, магданоз и др.)

За салатата:

сърцевината на толкова зелени салати, колкото порции правите

2 супени лъжици запечени бадеми, без сол
1 средно сладка ябълка или круша, твърда, нарязана на резенчета

сол на вкус
щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти за дресинга в подходящ съд и разбийте добре. Той може да се приготви предварително и да се съхранява до 2 дни в затворен контейнер в хладилника.

Наредете останалите продукти в голяма купа за салата или ги разпределете в отделни чинии.

Самите листа от салатата можете да накъсате на дребни парчета.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус и залейте с дресинга.

Ако предпочитате, той може да бъде сервиран и в отделна сосиера.