Ето го и стария детски спомен от детската градина, който ни връхлиташе доскоро при всяко споменаване на думичките грис халва и юфка.
С гриса се преборихме някак, но с юфката нещата се оказаха малко по-сложни.
Отново случайността се оказа решаваща за промяната в досегашните ни предпочитания и хранителни навици.
„Скритата” юфка в домашната млчена баница на наша приятелка е темата на рецептата днес.
Е, не можем да обещаем, че от утре започваме да хапваме това нещо със захар, сирене или с каквото там още се яде, но няма да откажем още едно парче от въпросната сладка баничка.
Необходими продукти:
1 пакет юфка
1 л. прясно мляко
4-5 яйца
1 ½ ч.ч. захар
1малко пакетче масло
ванилия и олио
Начин на приготвяне:
В намазнена тава наредете половината от юфката и върху нея равномерно разпределете маслото. Запечете във фурната докато маслото се разтопи, а юфката позапече леко.
През това време разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилията.
Залейте с тази смес юфката и печете на умерена температура за около 20 минути.
Поднесете десерта поръсен с пудра захар.