Ето го и стария детски спомен от детската градина, който ни връхлиташе доскоро при всяко споменаване на думичките грис халва и юфка.

С гриса се преборихме някак, но с юфката нещата се оказаха малко по-сложни.

Отново случайността се оказа решаваща за промяната в досегашните ни предпочитания и хранителни навици.

„Скритата” юфка в домашната млчена баница на наша приятелка е темата на рецептата днес.

Е, не можем да обещаем, че от утре започваме да хапваме това нещо със захар, сирене или с каквото там още се яде, но няма да откажем още едно парче от въпросната сладка баничка.

Необходими продукти:

1 пакет юфка
1 л. прясно мляко
4-5 яйца
1 ½ ч.ч. захар
1малко пакетче масло
ванилия и олио

Начин на приготвяне:

В намазнена тава наредете половината от юфката и върху нея равномерно разпределете маслото. Запечете във фурната докато маслото се разтопи, а юфката позапече леко.

През това време разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилията.

Залейте с тази смес юфката и печете на умерена температура за около 20 минути.

Поднесете десерта поръсен с пудра захар.