Автор
Ева Лъчезарова

Мъжете, които изневеряват, имат по-ниско IQ

Учени установиха, че мъжете които имат склонност да изневеряват, в повечето случаи са с по-нисък коефициент на интелигентност от останалите.

Д-р Сатоши Каназава от London School of Economics and Political Science твърди, че колкото по-умен е един мъж, толкова по-вероятно е той да не изневери на половинката си.

Неговата теория е развита на базата на твърдението, че през времето на своята еволюция мъжете винаги са били предимно полигамни.

В наши дни обаче това се е променило и влизането в моногамна връзка е едно стъпало нагоре за тях в стълбицата на еволюцията.

Според неговата теория интелигентните хора по-често възприемат нови практики и съответно по-бързо еволюират.

Така че, що се отнася до верността, мъжете, които не могат лесно да се адаптират и да възприемат новите норми на живот, вероятно са по-глупави от останалите.

„Според моята теория е по-вероятно интелигентните мъже да оценят секса с един партньор, от по-малко интелигентните мъже” – обяснява ученият.

Той допълва, че според него връзката между верността и коефициента на интелигентност не може да се приложи спрямо нежния пол, тъй като от една жена винаги се очаква да бъде вярна на мъжа си – дори и в полигамните общества.