Веждите са един, на пръв поглед, незначителен щрих от лицето, но всички знаем, че те до голяма степен могат да подчертаят красотата му. Или напротив.

През 90-те години на миналия век бяха изтънели почти до невидимост, но напоследък стават все по-плътни и естествени.

Вярно, че според някои специалисти тази пролет веждите трябва да са светли, едва забележими, но независимо дали следвате тенденциите или очертанията на собствените си извивки над очите, редките косъмчета там не са особено красиви.

Ако и вие имате проблеми с гъстотата, а моливът за вежди не стои естествено, има високо технологични решения, които ще ви помогнат много.

Трансплантациите на косъмчета, както и манипулации с относително дълга трайност, са все по-разпространени напоследък.

Присаждането на мигли се практикува от известно време, при това с доста голям успех.

Но доскоро беше абсолютно невъзможно да се повтори и запази естественото начертание на веждите чрез инвазивна намеса.

Съвременната естетична медицина обаче напълно промени това.

Фоликулите могат да се имплантират изключително прецизно, да се насочва растежът на косъма в определена посока и под определен ъгъл, което е от огромно значение за общия вид на веждите.

Техниката за присаждане на вежди включва използване на тънък слой кожа с ширина 4-5 милиметра и дължина 6-7 сантиметра, взет от скалпа.

Хирурзите си служат с тъкан от места, където косата е по-мека. Те изваждат всяко косъмче с помощта на тънка игла.

След това правят миниатюрни разрези със скалпел, обикновено около 50 на брой, в областта на веждите във форма, предварително определена и съгласувана с пациента.

Във всяка резка с помощта на тънка игла се вкарват фоликулите и процедурата е приключена.

Резултатът обаче не е незабавен – отнема 2-3 месеца на всяко косъмче да пробие кожата и поне 6 месеца до пълното сгъстяване и оформяне на веждите.

Единствената разлика е, че те трябва да се подрязват веднъж месечно, тъй като косъмчетата продължават да растат, както преди, когато са били на главата.

Трансплантацията на мигли е малко по-сложна заради деликатната структура на клепача. Това често я прави значително по-скъпа и опасна от присаждането на вежди.

Понякога оредяването на веждите не е вродено, а се получава с времето – ако продължително формата е била поддържана тънка, в определен момент фоликулите спират да растат. Или с възрастта оредяват, което е нормално.

В подобни случаи перманентният грим също е вариант.

Напоследък той е по-скоро със средна продължителност, тъй като се използват специални минерални пигменти, които имат определен срок на живот.

Те подсилват естествения вид, без да изглеждат театрално.

След прецизен избор на цвят, веждите се рисуват чрез множество убождания с фини игли.

Тъй като цветът избледнява с времето, обикновено веждите се „освежават” на всеки 18 месеца.