Британците спечелиха състезание по издръжливост в леглото

Мъжката издръжливост в леглото е все по-обсъждана тема напоследък и учени запретнали ръкави, за да посочат най-способната нация в това отношение.

Всъщност изследователи от Университета в Утрехт, Холандия, използвали в експеримента си представители на едва 5 нации – Великобритания, САЩ, Испания, Турция и Холандия.

Целта на специалистите първоначално била да открият причините за преждевременната еякулация при мъжете, която се превръща във все по-сериозен проблем. Смята се, че именно тя е виновникът за приключването на не една и две връзки.

След края на изследването се оказало, че може да се направи своеобразна класация на участвалите нации според издръжливостта на доброволците.

Така на последно място останали турските мъже, с които половият акт продължава средно 4,4 минути.

С испанците времето се удължавало до... 4,9 минути, а с холандците – до по-впечатляващите 6,5 минути.

Американците издържали цели 8 минути, а британците изненадали със средна продължителност на секса от 10 минути.

Специалистите обясняват, че използването на презерватив не се отразило особено на продължителността на акта, но консумацията н аалкохол преди това имала удължаващ ефект.

Най-кратката еякулация била регистрирана след едва 6 секунди, а най-продължителният секс бил 52 минути.

За съжаление авторите на проучването не посочват детайлни подробности за учасстниците като например възраст, тегло, физическа форма и т.н.

Точно това ни кара леко да се съмняваме в представителния статут на резултатите, тъй като мъжете от Острова и САЩ отдавна не са се представяли толкова добре в подобни изследвания.