Мъжете обичат секса, зависими са от него. Те имат нужда от него така, както болен - от лекарства. А отказът им от секс е необясним феномен, все едно бебе да откаже майчино мляко.

От край време сме свикнали с тези клишета. Обаче дали наистина е така?

Мъжете, макар и по-рядко, също отказват секс. Това, разбира се, не означава, че любимият ви мъж вече не ви намира за привлекателна и не го възбуждате.

Има си съвсем логично обяснение за този отказ. „Не ми се прави секс точно сега“ може да означава много неща:

Умора след работа


Дори и на представителите на силния пол понякога се случва да бъдат слаби, изморени и без грам сили за каквото и да било, включително и за секс.

А когато не са във върхова физическа форма, те имат едно наум, че могат и да се изложат в леглото, така че повечето предпочитат да не рискуват.

Недоспиването, водещо до умора, също е фактор да откажат забавления в леглото, тъй като се чувстват неспособни да задоволят сексуалните желания на половинките си.

Наблъскано съзнание

За мъжете сексът малко или много е свързан и с психология. Често съзнанието им е задръстено с мисли за работа, неотложни дела и всякакви други задължения.

Понякога именно сексът е начин за разтоварване на излишния багаж от съзнанието. В други случаи обаче стресът надделява и положителният ефект на интимните ласки върху съзнанието напълно липсва.

А и нали знаете, мъжете трудно или въобще никак не могат да вършат две неща едновременно. Така че проявете малко разбиране.

Проблеми с ерекцията

Липсата на ерекция е нещо нормално след една определена възраст и в някои конкретни условия. Мъжете също понякога се нуждаят от повече време, за да се настроят на еротична вълна.

И когато получат ясен сигнал за палави намерения отсреща, първата им мисъл е дали "ще им стане“. Тук става въпрос за достойнство и его, което се опитват да съхранят по всякакъв начин, дори и с отказа от секс.

Е, липсата на ерекция може да бъде и индикатор и симптом на някои болести, но това няма да разискваме тук.

Издръжливостта


Преждевременната еякулация е повод за доста конфузна ситуация, която провокира желанието на мъжете да потънат вдън земя. След подобен неуспешен сексуален "подвиг" нищо чудно следващия път да се замислят дали изобщо да се възползват от възможността за секс.

Негативно влияние върху либидото имат и много други фактори като цигарите, алкохола, неправилното хранене, употребата на лекарства.

Тютюнопушенето стеснява кръвоносните съдове и съответно възпрепятства притока на кръв към пениса.

Алкохолът увеличава желанието за секс, но намалява физическата възможност да се осъществи контакт. Той деактивира нервни центрове, имащи важно значение за сексуалния акт.

Злоупотребата с храна пък води до желание единствено за сън, мързелуване и излежаване. Някои лекарства пък оказват негативно влияние върху либидото като антидепресантите например.

Намалените количества на тестостерон в кръвта са основната причина за липсата на сексуално желание при мъжете.

Проблеми във връзката

Рутината в брака, всекидневните разговори за работа и битови проблеми, липсата на разнообразие в секса може да намали сексуалното желание не само на мъжете, но и вашето.

Представителите на силния пол са ловци и завоеватели по природа, а когато всичко им се поднася наготово, то не представлява такъв голям интерес за тях.

Източник: rozali.com