Модерните архитектурни виждания все повече ни допадат. Бъдещето ни обещава все по-интересни решения, които ще правят домовете ни мултифункционални и хипер красиви.

Точно такава е и къщата Ross Street, завършена в началото на тази година от австралийското студио Robert Mills Architects.

Сградата е построена от дърво, бетон и цинкови панели и се намира в Мелбърн. Най-предизвикателното в нея е това, че е заобиколена от едната страна с басейн, който се проточва по дължината на цялата северна стена и дори покрай откритата площ на двора.

Фасадата няма никакви прозорци, за да се изолира напълно шумът от улицата, докато приземният етаж е изцяло остъклен в задната част на къщата.

Интериорът е дело на дизайнерите Скот Уокър и Робърт Бекхаус, част от екипа на студио Hassell.

Техните идеи за вътрешното пространство са в пълна хармония с концепцията на архитектите – смела игра с обилната светлина, фокус върху почти скулптурираното стълбище, свързващо двата етажа, и много детайли за настроение.

Липсата на реална граница между околната среда и вътрешността на къщата е подсилена чрез огромните прозорци-стени отзад. Фактът, че са без рамки, буквално вкарва външния свят вътре.

Точно над спираловидното стълбище има овален прозорец на покрива, а светлината от него се процежда до приземния етаж.

А къщата предразполага и за приятни партита.