Няколко пъти сме обяснявали разликата между основата за грим и фон-дьо-тен-а, но сега дойде моментът да ви дадем експертни насоки в нанасянето им.

И двата разкрасяващи продукта имат нужда от специално внимание към количеството и точна ръка.

Всяка излишна капка козметика върху кожата се превръща в допълнителен пластмасов слой, а неумелото покритие – в неестествени петна.

4 бързи и лесни стъпки ще ви помогнат да се справите чудесно с поставянето на тези капризни продукти, без да изглеждате като на маскарад:

Стъпка 1

Сложете в дланта си малко количество овлажняващ крем за лице и го нанесете върху челото, бузите и брадичката. Оставете да попие за 10-ина минутки, преди да нанесете каквото и да било отгоре.

Стъпка 2

Изстискайте малко течен фон-дьо-тен върху горната част на ръката и започнете да го нанасяте с помощта на средно твърда четка върху лицето. Движете четката отвътре навън, независимо в коя част на лицето нанасяте продукта.

Стъпка 3

Ако искате да фиксирате фон-дьо-тен-а, за да издържи той през целия ден или по време на дълга парти-нощ, нанесете малко количество лека пудра отгоре.

Не прекалявайте обаче – тя трябва да се слее леко с основния продукт, за да не изглеждате като оваляна в брашно с телесен цвят.

Стъпка 4

Довършете грима в зависимост от предназначението му. През деня малко руж, подчертаване на очите с молив и спирала и светло червило са напълно достатъчни, а за вечерни забавления засилете визията с драматично опушен поглед, фатално ярко червило или добре балансирани сенки върху клепачите.