Мащабно проучване, осъществено във Великобритания от фармацевтичен гигант, показва, че през последното десетилетие жените са позагубили сексуалното си желание.

Според анкетираните, основните причини за това са прекалената заетост в работата, умората и новите технологии.

83% от дамите твърдят, че липсата на енергия, най-често причинена от стрес, е виновна за слабото им либидо. Те биха предпочели да се наспят добре, вместо да се упражняват в леглото.

74% се оплакват от това, че работата на партньора им не им остава време за интимност, а 55% са твърде ангажирани със собствената си професия.

Близо 28% от участничките в допитването посочват, че новите технологии сериозно вредят на сексуалния им живот. Интернет и електронната поща, мобилните телефони, както и телевизията, отнемат от вниманието на мъжете, което иначе се полага на нежните им половинки.

Според изследването британките правят секс средно по 1,4 пъти седмично, но 6 от всеки 10 жени на възраст между 25 и 34 години биха искали по-активен сексуален живот.

65% са на мнение, че гаджетата им не полагат достатъчно усилия в леглото, но 1 от всеки 3 дами признава, че никога не поема инициативата и все чака мъжа да направи първата крачка.

1 от 5 жени пък се страхуват от нежелана бременност и за това имат проблеми в спалнята.

4 от всеки 10 мацки са готови да правят секс само след един комплимент. Най-негативният резултат от анкетата обаче е това, че 1/3 от участничките не са се чувствали секси повече от месец, а 14% споделят, че никога не са изпитвали подобно усещане.

Според специалистите изводите сочат, че напрегнатият живот в развитите общества се отразява изключително негативно върху сексуалния живот на жените. Тепърва предстои изследване, което ще засегне този на мъжете.