Британски диетолози твърдят, че някои от храните, които попадат в списъка с вредни храни, всъщност са потенциален източник на полезни вещества, съобщава health.bg
Малко известен факт е, че пуканките са пълнозърнеста храна, която може да намали риска от сърдечни заболявания и рак. Те съдържат три пъти повече фибри от слънчогледовите семки, като балансират нивата на кръвната захар и помагат за намаляването на лошия холестерол.
Освен това пуканките са чудесната алтернатива за следобедна закуска.
Фъстъченото масло е един от най-добрите източници на протеини, който може да предпази организма от рак на дебелото черво. Според диетолозите от лондонската болница „St George” печеният боб е истинска хранителна електроцентрала, богата на протеини, фибри, желязо и калций. Той е препоръчителен точно колкото са и плодовете и зеленчуците, тъй като предпазва от проблеми със сърцето и рак на простатата.