Автор
Woman.bg

Клишета, които влудяват самотните жени - част 2

Да, понякога си почиваш от срещи и връзки или просто търсиш Господин Специален наоколо.

Това не винаги е приятно, но става особено досадно, когато околните засягат темата – често забележките им не са никак приятни.

Ето тук продължаваме с клишетата, които вадят извън релсите самотните жени.

Добре е да ги знаеш, за да не ги използваш сред приятелките си в подобна ситуация:

„Не се стараеш достатъчно”

Е, ако само си седиш вкъщи и чакаш Принцът да те намери, не очаквай подобна магия да се случи – ще се наложи да се размърдаш, ако искаш да срещнеш някой подходящ за себе си.

Но дори и да си от социално активните мацки, които постоянно откриват новите модни заведения в града, ходят на фитнес и пазаруват редовно, няма гаранция, че тази фраза ще ти бъде спестена.

Независимо от усилията, които полагаш, за да срещнеш някой готин тип, пак може да чуеш този упрек от най-добрата си приятелка или дори от леля си.

Може би ще им се стори особено старателно, ако се въоръжиш с огромна табела тип „билборд на самотника” с подходящ надпис, например „Търся Господин Перфектен/ сродна душа/компания”, и застанеш на някое оживено кръстовище.

Ние обаче не ти препоръчваме подобно отчаяно решение – само, защото близките ти не забелязват енергията, която влагаш в ходенето по срещи, не означава, че трябва да сграбчиш първия срещнат, нали?