Когато много бързате, но не обичате бърза храна, най-доброто решение е да си спретнете една салата.
Този път предложението ни по темата е доста интимно - само за две порции, така че ако очаквате гости за вечеря, умножете продуктите.
Салатата е френска и богата на вкусове, така че определено заслужава внимание.
Ето какво ви трябва за двама:
300 грама млад зелен фасул от консерва
4 домата
2 зелени чушки, почистени от семките и дръжките
1 краставица
1 глава лук
половин скилидка чесън
2 твърдо сварени яйца
няколко млади листа салата
40 грама аншоа (половин консерва)
едри маслини за украса
За дресинга:
2 супени лъжици светъл винен оцет
половин чаена лъжичка горчица
5 супени лъжици растителна подправка микс
2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Всички продукти за салатата, без маслините и рибата, нарежете по собствена преценка и смесете в голяма купа за салата.
В малка купичка смесете съставките за дресинга – оцета и горчицата най-напред разбъркайте до пълното им смесване. Добавете подправките и зехтина и отново смесете добре.
Овкусете салатата, разпределете я на две порции и добавете добре отцедените рибки аншоа (може леко да ги измиете). Украсете с маслини.
В цялата салата има около 194 калории.