Днес малко ще си противоречим, но не издържахме на изкушението.

Casa Son Vida в Майорка, Балеарските острови (които са испанска териотория), е строена преди около 60 години.

Това обаче не й пречи да изглежда като къща от бъдещето, след като е обновена из основи от архитектурното студио tecARCHITECTURE и е обзаведена от холандския дизайнер Марсел Уондърс.

Къщата отвън е бяла, сблъсквайки се със заобикалящата я зеленина, и само покривът й и част от басейна пред нея са изрисувани, типично в стила на Марсел.

Вътрешността й за сметка на това е един добре обмислен хаос, който буквално те грабва и поглъща с ярки цветове, синтетична атмосфера с ретро елементи и закачливи детайли във всяко помещение.

Различни препратки в интериора, както и рисунките отвън, напомнят постоянно за героите от Мики Маус, Търсенето на Немо, Алиса в страната на чудесата и др.

Casa Son Vida всъщност е замислена като вила за отдих и е първата от общо 7 подобни, които тепърва ще бъдат реновирани на остров Майорка.

Сградата е със 790 квадратни метра разгърната площ, което я прави идеална за големи групи приятели, които искат да почиват разнообразно. Тя се намира хем на място, известно с нщния си живот, хем е на метри от морето и в същото време е на тихо и спокойно място, далеч от любопитни погледи.