Младостта и красотата винаги са били от първостепенно значение за жените, но напоследък се превръщат в истинска мания.

Неслучайно козметичната индустрия и медицината се развиват с шеметна бързина в търсене на все по-добре работещи оръжия срещу бръчките, повехналата кожа и липсата на блясък.

Някои нововъведения обаче са толкова странни, че само споменаването им ни кара да отваряме широко очи от учудване. Всички сме виждали „модните увлечения“ на тема красота да се разраствт със скоростта на чумна епидемия, но не всеки хит наистина действа.

Експерти неведнъж предупреждават, че някои методи за разкрасяване и подмладяване са откровени измислици без доказани резултати. Ето и следващият:

Маска за лице с 24-каратово злато


Твърди се, че: златото прави кожата по-стегната и по-сияйна. След процедура на почистване и масаж на лицето, с което се стимулира кръвообращението в кожата, 24- каратови златни ленти с дебелината на лист хартия се слагат върху кожата, а тя бързо ги абсорбира.

Тази процедура също така помага за дренажа на лимфите и изчиства лицето от токсини.

Истината: Специалистите логично разсъждават, че златото всъщност не може да проникне в кожата. Ако това беше възможно, тогава то щеше да бъде абсорбирано и "заключено" в клетките както мастилото за татуировки.

Заради стимулиращия масаж кожата леко се подува и така в момента се заличават всички малки бръчици - лицето наистина изглежда сияйно за известно време. Но този ефект е доста нетраен за съжаление.

Една добра алтернатива на тази скъпа терапия обаче са овлажняващите кремове с колаген или хиалуронова киселина.