В света на богатите и известните понятието „красота“ е доста относително, особено що се отнася да мъжете.

Оказва се, че мацките не отдават голямо значение на визията им и така някои не особено симпатични типове се радват на нестихващо внимание.

Нашата класация за нетипични мъжки секс икони приключва с първите две места:

Номер 2 – Хенри Кисинджър


Вероятно смятате, че всеки, чието име се свързва с управлението на САЩ по времето на президента Никсън, има беден социален живот.

След като конфликтът около Камбоджа отшумя обаче, Хенри Кисинджър започна да се котира добре на любовния пазар.

Някои жени се впечатляват от страхотното му чувство за хумор, други пък се оказват безсилни пред поразителната му привлекателна външност, но нищо не ги привлича повече от твърдия европейски акцент на държавен секретар на САЩ, роден в Бавария.

Който е казал, че „властта е най-големият афродизиак” сигурно е имал предвид Кисинджър, защото той наистина добре доказва това твърдение.

Номер 1 – Салман Рушди

Авторът на „Сатанински строфи”, с които произведение си спечели гнева на ислямския свят, несъмнено е едно от най-популярните лица не само в литературните кръгове.

Дори и творбите на Шекспир не биха могли да привлекат такъв брой жени, с какъвто се асоциира името на автора. Забавно – писането в ямбичен пентаметър се оказва по-силен магнит от много други неща.

Най-големият подвиг на Рушди е четвъртата му жена – индийската прелест Падма Лакшми, с която бяха женени от 2004-а до 2007-ма..

Но да се ожени за 29-тата по хубост жена в света несъмнено се оценява като велико постижение дори и от най-изявените свалячи в цялата история.

За тези, които мислят, че успеха му се дължи на чист късмет, нека си спомнят, че темите на колониалната литература винаги лесно пленяват сърцата.