Националната художествена академия „произведе“ още един випуск млади дизайнери на родната арена.

13 мини колекции бяха представени в края на миналата седмица в Модерен театър, където бяхме и ние, разбира се.

Темата на дипломния проект на студентите беше Гардеробът, а надничането в него беше наситено с движение и 13 различни гледни точки към всеки ъгъл на големия шкаф за дрехи.

Ние тримата, Петя Казанцева

Видяхме интересна игра с материите и силуетите, ретро препратки и абстрактни детайли и едно особено темпо, което само наистина младите дизайнери умеят да налагат.

Гардеробът, който пази роклите, Нинела Иванова

Колекция за цялото семейство, симбиозата между on-line и off-line средата, ритъмът в дрехите, гардеробът на една актриса, пътуване във времето и дори силата на мистичната енергия – това са само част от темите, разгърнати на сцената.

Защита, Елена Мирчовска

За съжаление на някои места на нас лично ни липсваха тайнствените елементи и експериментаторския ентусиазъм, които ни се струва, че вървят ръка за ръка с младостта на творците.

Малко бяха идеите, които успяха да ни сграбчат и да ни повлекат след себе си, но ще очакваме много повече в бъдеще.

Трябва да признаем обаче, че колекциите бяха доста практични и абсолютно приложими към съвременния начин на живот.

Разбира се, имаше и изключително добри попадения не само като дрехи, но и като представяне. На сцената имаше хореография, тематичен подбор на музика, видео клип, дете, куче, котка и изобщо - беше забавно.

Нищо не е такова, каквото изглежда, Теоодора Божилова

Нищо не е такова, каквото изглежда, Теоодора Божилова

А това за пореден ни убеди, че модната сцена у нас има бъдеще, при това далеч по-интригуващо от онова, което видяхме на Софийската седмица на модата...

А сега вижте видео от дипломното ревю: