Родната модна сцена се разчупва все повече от брандове, които за първи път прекрачват прага ни с котешка стъпка.

Освен млади и интересни дизайнери с етикета „Произведено в България”, тук вече можем да открием и доста чужди имена, доказали своите качества и стил на световно ниво.

Точно за това се радваме и на концептуалните пространства, които вече не се броят на пръстите на едната ни ръка.

Поредното в списъка е Podium – магазин, който представя колекциите на VDP, Marithe Francois Girbaud, Who*s Who, Costume National, Iceberg, Class Roberto Cavalli и други.

Елена Маркова

Сред интересните брандове е италианския VDP или Via delle Perle, който съществува от 1984-а насам. Всяка година той пуска на пазара предложения в 4 различни насоки – официални облекла, стрийт-визия и спортни сетове, подходящи за всяка тренировка, както и серия бански костюми.

Marithe Francois Girbaud пък е френска марка с 44-годишна история, известна най-вече с облеклата си от деним и скандалната си рекламна кампания от 2005 г., която представи „Тайната вечеря” на Да Винчи, заменяйки апостолите и Исус с жени.

А Costume National е сред абсолютните ни фаворити. Появява се на бял свят в Милано през 1986-а и поставя началото на т. нар. „нова вълна” в класическия италиански дизайн.

Част от облеклата, които се намират и у нас, бяха представени неотдавна на импровизирано ревю в бутика. А вие можете да видите кадри от събитието във видео материала тук:

*Refresh your style - освежи стила си (от англ., бел. ред.)