Ние сме абсолютни влечуги – дайте ни само да се припичаме на слънце върху горещ пясък и от време на време да се разхлаждаме в солена вода, и сме най-щастливите същества на Земята.

Разправят обаче, че има хора, които изобщо не си падат по подобно изкарване на ваканцията. Някои предпочитат прохладата на планината, дебелите сенки и разходките под тях.

Е, малко се шегуваме за тяхна сметка, но пък няма да ги пропуснем в идеите си за летни дестинации.

Боровец

Най-старият ни планински курорт е на около час път от София и разполага с доста възможности за отдих.

Можете да прекарате цяла седмица на спокойствие и чист въздух, без да ви липсват забавления, а вариантите за отсядане не са никак малко.

От ретро хотели, вили и хижи до модерни комплекси, в които изобщо няма да се сетите за морския бряг.

Нашето специално предложение в тази връзка е хотел Ястребец Уелнес & Спа, разположен само на 3 километра над курорта, под писта Ястребец 3.

Кокетният комплекс е прекрасен през зимата, но определено ще ви очарова и през лятото. Включва хотелска част и финландски къщички, всяка от които е снабдена с персонална сауна и голяма веранда, на която кафето има различен вкус, гарантираме.

Част от вилите са разположени в покрайнините на еко-парк, който беше открит буквално преди дни. Той е облагородена част от гората край комплекса и в него не са унищожавани растителни или животински видове при подобряването му. Местата за почивка в него са с ръчно изработени дървени елементи.

Ако си мислите, че ще скучаете, жестоко се лъжете. Ястребец предлага доста интересни възможности за уплътняване на свободното време.

За феновете на релакса има басейн с топла вода и джакузи, плаж на открито, спа-център с 2 вида сауни и 2 вида парни бани, фитнес.

Извън хотела става доста по-интересно, тъй като около него има футболно игрище, тенис корт, тенис на маса, терени за баскетбол и волейбол.

Освен това можете да карате колело (велопаркът е доста качествен) не само около комплекса, но и в планината.

За не чак толкова екстремни емоции опитайте хайкинг – катерене по различни маршрути, някои от които са по-леки, а други са доста по-трудни.

Малчуганите пък могат да се забавляват в детски кът на открито или в палатков лагер в парка, както и в стая за игри вътре в хотела.

За нощните птици има две предложения – стилен пиано-бар с музика на живо и малък клуб, в който партитата са доста горещи.

Двата ресторанта, които предлагат летни специалитети със здравословен акцент, разполагат и с просторни тераси, така че можете да хапвате на открито, когато си пожелаете.

А ако предпочитате повече уединение, всяка стая, както и апартаментите и къщите, разполагат със собствени тераси, които ще ви го осигурят напълно.