В своята книга специалистът по хранене и здравен педагог, Робин Опеншоу, описва ползите от „зелените шейкове” и дава информация за всички останали храни, които задължително трябва да включим в дневното си меню.
Неговата диета комбинира плодове и зеленчуци със зелен цвят във вид на шейк.
Чрез тях получаваме всички необходими ни полезни вещества по лесен и вкусен начин.
Пасирането на плодовете и зеленчуците помага на полезните вещества да се абсорбират по-лесно в организма.
Те съдържат голямо количество диетични фибри, които поддържат баланса на кръвната захар и холестерола и намаляват риска от сърдечни заболявания и рак на червата.
Препоръчителни храни:
Плодове, зеленолистни зеленчуци, кореноплодни зеленчуци, билки, морски водорасли, кълнове, авокадо, кокос, ленено масло, пшенични кълнове, кисело мляко, стевия, мед, кленов сироп.
Примерно меню:
Закуска: Зелен шейк
Преди обяд: Пресни боровинки или манго
Обяд: Зелен шейк
Следобяд: 1/4 чаша сурови бадеми и сурови зеленчуци
Вечеря: Печен картоф и голяма салата с авокадо