В своята книга специалистът по хранене и здравен педагог, Робин Опеншоу, описва ползите от „зелените шейкове” и дава информация за всички останали храни, които задължително трябва да включим в дневното си меню.

Неговата диета комбинира плодове и зеленчуци със зелен цвят във вид на шейк.

Чрез тях получаваме всички необходими ни полезни вещества по лесен и вкусен начин.

Пасирането на плодовете и зеленчуците помага на полезните вещества да се абсорбират по-лесно в организма.

Те съдържат голямо количество диетични фибри, които поддържат баланса на кръвната захар и холестерола и намаляват риска от сърдечни заболявания и рак на червата.




Препоръчителни храни:

Плодове, зеленолистни зеленчуци, кореноплодни зеленчуци, билки, морски водорасли, кълнове, авокадо, кокос, ленено масло, пшенични кълнове, кисело мляко, стевия, мед, кленов сироп.

Примерно меню:

Закуска: Зелен шейк

Преди обяд: Пресни боровинки или манго

Обяд: Зелен шейк

Следобяд:
1/4 чаша сурови бадеми и сурови зеленчуци

Вечеря: Печен картоф и голяма салата с авокадо