В сезона на дините няма как да не си забъркаме тематично освежаващо питие.
Преди време ви предложихме лек коктейл със сочния плод, а сега ви предлагаме вариация на традиционното Мохито.
Ето и необходимите продукти за 2 питиета:
600 грама диня, обелена и почистена от семките
100 милилитра бял ром
2-3 чаени лъжички пудра захар (в зависимост от сладостта на динята и вашия вкус)
лед
лайм и свежи листенца джоджен или мента за украса
Начин на приготвяне:
Смесете в блендер динята, рома и захарта и разбийте до получаването на гладък микс. Прецедете го през ситна цедка и оставете да изтече, без да разбърквате допълнително.
Напълнете 2/3 от 2 средно високи водни чаши с лед, след което добавете по 4-5 свежи листенца джоджен или мента и дебел резен лайм.
Разбъркайте с лъжица, за да може вкусовете да се смесят. Долейте с динения микс и сервирайте със сламка.