Съвсем различен поглед към семейното огнище е един от последните проекти на Antonio Sofan Architecture and Interiors Studio, реализиран в Колумбия.

Къщата Sinu River се намира в Монтерия в долината Сину, известна като една от най-плодородните области в целия свят. Има изглед към едноименната река, която минава буквално на метри от градината.

Заобиколена е от зеленина и може би точно за това създателите й са се постарали да бъде в пълен неин контраст. Екстериорът е боядисан в бяло и синьо, а интериорът е смела комбинация от най-различни цветове, но без след от кич или претрупаност.

Сградата заема разгърната площ от 500 квадратни метра насред обширна ливада, около която има редица от палми и дървета.

Пред вътрешната част има басейн, както и дървена платформа, която служи като персонален плаж.

Стаите с изглед към водата са разделени по между си от стена, така че обитателите им могат да се припичат на слънце, без да се виждат, и да се срещнат едва в басейна.

Самата конструкция е от няколко части, плавно преливащи се една в друга, а част от стените, гледащи към близката улица, са облицовани с декоративна метална решетка.

Пред единия от входовете има още едно изкуствено водно пространство, а достъпът е осигурен чрез малки островчета в него.

Вътрешното пространство е прохладно, благодарение на близката река и уменията на архитектите, успели да уловят полъха от нея и да го задържат вътре.

Оформлението е доста интересно, а подборът от мебели и аксесоари за дома е небрежно еклектичен, но подчертано модерен.

Огромните стени-прозорци осигуряват постоянен приток на дневна светлина. Ефирни завеси пък дават възможност за повече интимност от външната среда.

Семейната трапезария е осветена допълнително чрез инсталация с регулируема сила на светлината.

Кухнята също има своето модерно "звучене", но е аранжирана и с типично провинциални детайли, които сякаш само подсилват цялостната й новаторска визия.

Основната спалня има дискретен изглед към басейна, а огромните остъклени врати само улесняват преливането й навън.

Детската стая е умерено цветно и забавна, като основната идея е да внушава усещане за простор.