Последните песъчинки на лятото се изнизват между пръстите ни, а с тях и ваканцията на хлапетата, както и забавленията им на открито.

Ако сте решили да отбележите това с детско парти или имате друг повод за организирането на такова у дома, имаме една лесна идея за игра – децата сами да приготвят десерта си.

Разбира се, всичко трябва да е цветно и разнообразно, но според личния ни опит малчуганите над 3-годишна възраст приемат много весело подобно сладко ателие.

Ето от какво имате нужда:

кутия ванилов сладолед (от 500 милитра) и същото количество шоколадов

захаросани ядки

дребни цветни бонбонки

дребни бисквити, пурички, мини целувки, ореховки и т.н.

корнфлейкс, различни видове

шоколадови и захарни пръчици

Ако децата са на възраст между 6 и 8 години или повече, то спокойно можете да гарнирате сладоледа с плодове и ядки. Освен това можете да разнообразите вкусовете, ако познавате добре тези на своите палави гости.

Препоръчваме да не избирате сладолед с течни сиропи или топинги, тъй като омазването ще бъде най-малкия ви проблем.

Преди да дадете началото на играта, подгответе сладоледа. Сложете по една топка, може и микс от двата вкуса, в картонени или пластмасови чашки, подредете в удобен поднос и оставете във фризера поне за още час.

Когато сте готови да започнете, поднесете чашките със сладолед. Сладките лакомства разпределете в отделни купички или други чашки и подредете наоколо.

Оставете всяко от хлапетата да избере само как да гарнира своя десерт.

Ако ще използвате плодове, то най-добре те да са дребни – идеални и според сезона са къпините, малините, касиса, гроздето и т.н. Едрите пък можете да нарежете на подходящи парчета, но не смесвайте различните компоненти за аранжиране в общи съдове.

Играта с десертите оставяйте за накрая, защото малчуганите трудно ще тичат и ще се забавляват, ако хапнат в самото начало.