Най-лесната паста на света с класически средиземноморски вкус се приготвя за минути.
Воригиналния си вариант се прави със спагети, но всъщност можете да използвате каквото ви хрумне. Крайният резултат е и страхотна гарнитура за всеки вид печено месо.
Необходими продукти:
1 тиквичка
1 пакет спагети
2-3 супени лъжици каперси
пресен джоджен
зехтин
Начин на приготвяне:
Предварително осолете каперсите и ги оставете да отлежат, ако не са от консерва.
Нарежете тиквичката на кръгчета и задушете до златисто-кафяво в малко зехтин. Извадете ги и оставете настрани.
Изцедете каперсите и ги нарежете на дребно, а след това накълцайте и джоджена.
Междувременно сварете спагетите, но да не омекват прекалено. Щом са готови, ги отцедете и изсипете в тигана със зехтина от вече готовите тиквички. Разбъркайте добре, изсипете и тиквичките, каперсите и джоджена и отново разбъркайте.
По желание украсете с няколко пресни каперси и цели листа джоджен и сервирайте.