Умопомрачителен изглед към Холивуд, Бевърли Хилс и Брентуд, впечатляваща архитектура и непретенциозен интериорен дизайн може да означава само едно – къща, достойна да намери място в бъдещето.

Това е резиденция West Hollywood, ремоделирана от калифорнийското (fer) studio.

Къщата е строена преди доста време, но последният й собственик пожелал пълната й промяна. Той е страстен колекционер на азиатски предмети с древна история и настоявал за дом, който да приюти огромната му колекция физически спомени от Азия.

Така дизайнерите смесват по особено интересен начин елементи от азиатската архитектура и интериор с модерни решения, а резултатът е функционален и изчистен дом с очарователни акценти.

Къщата е облицована с дървена решетка на определени места, която е в тон с цялата дограма.

Сградата разполага с 3 спални помещения, 3 бани и 1 отделна тоалетна, огромен дрешник, просторно общо помещение и малък офис.

Предлага изключителна гледка към едни от най-блестящите части на Лос Анджелис и в същото време е разположена сред буйна растителност.

Вътрешното пространство на дома се прелива във външното – басейнът е заобиколен от затревено пространство и място за хранене, а част от всекидневната се „отваря” към него чрез огромни подвижни витрини.

Главният вход води към огромна всекидневна, която се прелива към кухнята, трапезарията и т.н.

Основният акцент тук е венецианска камина, облицована с черен гранит, а подът е от тъмно лакирано дърво.

Кухнята е оборудвана с ръчно изработен метален бар-плот и поръчкови шкафове, чиито вратички са стъклени, с вградени матови листа. Прозорец към градината осигурява дневна светлина.

Плъзгаща се реставрирана дървена врата на азиатски манастир, която е на над 300години, води към мини-офиса и малък будоар, през който пък се стига до баня и дрешник.

На втория етаж са 3-те спални помещения, към които има 2 отделни бани и малка тоалетна. Изгледът от една от спалните е наистина величествен.

За съжаление, собственикът на къщата не е допуснал да бъдат публикувани снимки от спалните помещения, но подозираме, че и те са доста вдъхновяващи.