Черното е особен цвят – рядко се възприема като удачен избор той да преобладава в интериора или екстериора на домовете ни, но ние сме особено привлечени точно от тази идея.

Дизайнерите от испанското студио A-cero за пореден път доказват, че реализацията на подобна концепция може да се превърна в забележително постижение.

Студиото, основано от Хоакин Торес, е специализирано в изработката на сглобяеми дизайнерски къщи. Сградите са съставени от модули, pроизведени по специална поръчка, които се „окомплектоват” на съответния терен.

Това позволява доста приемливи цени за крайния клиент, тъй като модулите се произвеждат на конвейер, без това да се отразява на възможностите да бъдат сглобени във всякакви конфигурации.

Студио A-cero предлага и обзавеждане, което обикновено е стилна смесица от модерни мебели и класически интериорни решения.

Един от най-забележителните им проекти, завършен през тази година, е еднофамилен модел, който е и обзаведен. Къщата, сглобена в Мадрид, е с 2 спални и общи помещения, но това е най-малкият вариант на проекта. Във вътрешния двор има и малък външен басейн, заобиколен с мини-плаж.

Конструкцията е от черен блестящ материал, който отразява заобикалящата околна среда. Пространството около дома е покрито със смесица от морава и участъци с декоративна настилка от дребни бели камъчета.

Край басейна и пред входа на общите помещения е офермен малък кът за хранене на открито, който дава възможност възрастните и децата да хапват както семейно, така и поотделно, ако семейството има гости.

Интериорът е оформен в универсален вариант, който се предлага с този модел сглобяема къща, но от студиото разработват и индивидуални проекти.

В случая вътрешният дизайн е в унисон с външния - помещенията са в черно и бяло с леки цветни акценти.

Единственото изключение е детската стая, където има детайли върху стената, имитиращи цветни балони. Постелките са в същата форма и в сходни ярки нюанси.

Кухнята е малка, но добре оборудвана и снабдена с мини-кът за хранене.

За съжаление пространството в нея и в детската стая ни се струва доста оскъдно, но това е недостатък само на този вариант на сглобяемата къща.

Всекидневната и трапезарията са в едно помещение, отворено към вътрешния двор и басейна.

Спалнята е по-просторна и съответно изглежда най-светла от всички помещения.

Банята е компактна и, въпреки тъмния си интериор, изглежда достатъчно широка.